Waar vind ik informatie over het omzetten van Flexpensioen in ouderdomspensioen?

Omzetten Flexpensioen in ouderdomspensioen

Heeft u Flexpensioen opgebouwd bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)? Dan zet PFZW uw Flexpensioen op uw 60e automatisch om in ouderdomspensioen. U kunt uw ouderdomspensioen al voor uw AOW-leeftijd laten ingaan. Een aantal maanden voor uw 60e ontvangt u een brief over de omzetting.

Voordelen omzetting Flexpensioen in ouderdomspensioen

  • Het ouderdomspensioen is flexibeler. Hierdoor wordt het voor u makkelijker om eerder met pensioen te gaan en toch voldoende inkomen te hebben.
  • U bent niet verplicht uw pensioen op te nemen als u voor uw AOW-leeftijd minder gaat werken of stopt met werken.
  • Als u uw ouderdomspensioen vervroegd laat ingaan, dan loopt dit ongewijzigd door tot uw AOW-leeftijd. Vanaf uw AOW-leeftijd ontvangt u het levenslange ouderdomspensioen.
  • Uw Flexpensioen stopt op de eerste dag van de maand waarin u 65 wordt. U ontvangt uw ouderdomspensioen daarna pas vanaf de datum waarop uw AOW ingaat. Dat betekent dat u van uw 65e tot de datum waarop uw AOW ingaat geen inkomen heeft. Wilt u dat uw ouderdomspensioen wel aansluit op uw Flexpensioen? Dan kunt u ervoor kiezen om een deel van uw ouderdomspensioen eerder op te nemen.

Flexpensioen niet omzetten in ouderdomspensioen

U kunt er ook voor kiezen om uw Flexpensioen niet om te laten zetten. In de brief die u een aantal maanden voor uw 60e ontvangt, leest u hoe u dit doorgeeft.

Lees meer over Flexpensioen

Lees meer over ouderdomspensioen ​​