U bouwt nu pensioen op bij PFZW

Waardeoverdracht is tweede helft 2019 gereed

Het pensioenfonds voor tandtechniek (SPTT) is opgeheven. Uw pensioen is sinds 1 oktober 2018 geregeld bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Bekijk wat er voor u is veranderd.

U werkt in de sector tandtechniek

  • U bouwt sinds 1 oktober 2018 pensioen op bij PFZW. U hoeft daar niets voor te doen.
  • In het najaar van 2019 is de waardeoverdracht van SPTT naar PFZW verwerkt in de administratie. U krijgt een bericht zodra dat is gebeurd. U kunt dan in MijnPFZW zien hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij PFZW én bij SPTT. U ziet nu in MijnPFZW alleen het pensioen dat u bij PFZW heeft opgebouwd.
  • Wijzigingen in uw persoonlijke situatie kunt u doorgeven op MijnPFZW.

Bekijk uw pensioen

Heeft u vragen?

Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Neem dan contact op met onze Klantenservice. Wij helpen u graag.

Waarom is het pensioen van SPTT overgegaan naar PFZW?

De cao-partijen en het bestuur van Pensioenfonds voor de Tandtechniek hebben gekozen voor PFZW. PFZW is een groot fonds dat toekomstbestendig is. Ook past de tandtechnische branche heel goed bij de zorgsectoren waar PFZW voor werkt. De pensioenregeling is vergelijkbaar met die van Pensioenfonds voor de Tandtechniek, maar tegen een lagere premie en lagere kosten per deelnemer. Ook was het verschil in dekkingsgraad met PFZW kleiner dan bij andere pensioenfondsen die meegenomen zijn in het vergelijkende onderzoek, waardoor aansluiten minder kost.

Wat is er gebeurd met het SPTT-pensioen dat ik vóór oktober 2018 heb opgebouwd?

Het pensioen dat u vóór oktober 2018 bij Pensioenfonds voor de Tandtechniek heeft opgebouwd, wordt in het najaar van 2019 bij PFZW in de pensioenadministratie verwerkt.

​​

Wat kan ik in MijnPFZW?

In MijnPFZW heeft u altijd de meest actuele pensioengegevens tot uw beschikking. Daarnaast kunt u in MijnPFZW zien welke gevolgen minder of meer werken heeft op de hoogte van uw pensioen. Via MijnPFZW heeft u namelijk direct toegang tot de Pensioenplanner! Ook zijn er steeds meer zaken die u direct kunt regelen via MijnPFZW, zoals het aanmelden van uw partner, een wijziging doorgeven in uw postadres en e-mailadres.

Waar kan ik zien hoe hoog mijn pensioen wordt?

Dit kunt u inzien via MijnPFZW. Op de startpagina vindt u al een overzicht van uw huidige situatie. U kunt ook naar de Pensioenplanner gaan om te ‘spelen’ met uw pensioenleeftijd.

Let op: dit is nu nog alleen het bij PFZW opgebouwde pensioen. Als de waardeoverdracht van uw bij SPTT opgebouwde pensioen in het najaar van 2019 is gerealiseerd, staat ook het deel vanuit SPTT erbij.

Kan ik mijn arbeidsverleden ergens bekijken?

Op MijnPFZW vindt u een overzicht van alle periodes waarin u bij PFZW pensioen heeft opgebouwd. U gaat naar MijnPFZW en logt in. Onderaan de grafiek klikt u op ‘Waar zijn deze cijfers op gebaseerd?’. Daar vindt u de link ‘Bekijk alle periodes van pensioenopbouw’. Als u op die link klikt, krijgt u een overzicht van uw pensioenopbouwperiodes te zien. U kunt het overzicht downloaden en printen of opslaan op uw computer.
Let op: dit is nu nog alleen het bij PFZW opgebouwde pensioen. Als de waardeoverdracht van uw bij SPTT opgebouwde pensioen in het najaar van 2019 is gerealiseerd, staat ook het deel vanuit SPTT erbij.

Wanneer ontvang ik een pensioenoverzicht?

Zolang u pensioen opbouwt bij PFZW, krijgt u ieder jaar tussen mei en oktober een pensioenoverzicht van PFZW. U krijgt een e-mail zodra u dit overzicht kunt inzien en downloaden in MijnPFZW. Is uw e-mailadres niet bekend? Dan ontvangt u (een samenvatting van) het pensioenoverzicht per post.

Op mijnpensioenoverzicht.nl zie ik mijn pensioen bij PFZW én bij SPTT staan, kan dat?

Dat klopt. PFZW heeft een deel van de pensioenen van SPTT overgenomen. Zodra de collectieve waardeoverdracht volledig is afgerond, verwijdert SPTT de pensioenaansprake op www.mijnpensioenoverzicht.nl. U ziet dan uw pensioen volledig staan bij PFZW.

​​​​