PFZW helpt u bij pensioencommunicatie

​Door de Wet pensioencommunicatie die 1 juli 2015 in werking trad, heeft u als werkgever meer verantwoordelijkheid in de pensioencommunicatie richting uw medewerkers. PFZW helpt u hierbij.  

De wet Pensioencommunicatie zorgt ervoor dat u als werkgever een centrale rol heeft bij het vergroten van het pensioenbewustzijn van uw medewerkers. De nieuwe wet trad op 1 juli 2015 in werking. Een aantal bepalingen in de wet gingen 1 januari 2016 in of volgen nog. 

Pensioen 1-2-3

De nieuwe wet Pensioencommunicatie moet er vooral voor zorgen dat uw medewerkers hun pensioensituatie beter begrijpen en dat ze maatregelen (kunnen) nemen als dat nodig is. Het nieuwe Pensioen 1-2-3 helpt hierbij. Dit is een vast stramien waarmee pensioenfondsen uitleg geven over hun pensioenregeling. Uw medewerker kan de regelingen daardoor beter met elkaar vergelijken. Van de nieuwe wet mogen pensioenfondsen post digitaal versturen, tenzij uw medewerker hier bezwaar tegen heeft.

Geen paniek

Sommige werkgevers worden op dit moment benaderd door bureaus die hen – tegen betaling - willen helpen bij het uitvoeren van de wet. Volgens ons is dat helemaal niet nodig. Want als werkgever heeft u nu al de rol om uw (nieuwe) medewerkers te informeren over hun arbeidsvoorwaarden, waaronder pensioen. Bovendien helpen wij u hierbij. Vanaf het moment dat uw medewerkers pensioen bij ons opbouwen, ontvangen ze uitgebreide informatie. Via onder andere een speciaal welkomstpakket, het jaarlijkse Uniform Pensioenoverzicht, ons magazine Eigentijd, de e-nieuwsbrief, onze website. En via MijnPFZW kunnen ze hun actuele persoonlijke pensioensituatie inzien en zelf keuzes maken. 

Wat kunnen we nog meer voor u doen?

Voor u als werkgever hebben we een checklist gemaakt om nieuwe medewerkers wegwijs te maken in hun pensioen. Wilt u nog iets extra’s doen, dan helpen we u daar ook bij. Bijvoorbeeld door het organiseren van pensioenadviesdagen binnen uw instelling.   

Ook interessant voor u

Bijblijven op pensioengebied

Hulp bij het informeren van uw medewerkers  

Wat is pensioen 1-2-3

Checklist 'Wegwijs in pensioen'