PFZW maakt zich sterk voor heldere taal

​PFZW heeft dinsdag 8 december in Den Haag het Taalakkoord ondertekend. Met de ondertekening laat PFZW zien dat het belangrijk is om de taalvaardigheid in de sector zorg en welzijn te verbeteren. Als werkgever kunt u ook meedoen. 

Het Taalakkoord is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Maar liefst anderhalf miljoen Nederlanders hebben moeite met Nederlands, waarvan de helft een baan heeft. Een mindere beheersing van het Nederlands verkleint de kans op een baan. Maar het heeft ook andere gevolgen voor het werk. Minder goede  communicatievaardigheden kunnen zorgen voor lagere productiviteit, meer ziekteverzuim, veiligheidsproblemen en beperkte ontwikkelmogelijkheden. Het Taalakkoord wil hier verandering in brengen. 

Betere taalvaardigheid

Het Taalakkoord werd – naast PFZW – ondertekend door een groot aantal bedrijven en belangenverenigingen in de aanwezigheid van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Al deze organisaties maken zich sterk voor een betere taalvaardigheid van hun medewerkers. Belangrijke en heldere communicatie is juist voor PFZW één van de speerpunten van het communicatiebeleid. Zo wordt alle pensioeninformatie zo laagdrempelig en begrijpelijk mogelijk overgebracht. 

U kunt ook meedoen

Vindt u de taalvaardigheid binnen uw organisatie ook belangrijk? Sluit u dan aan bij het Taalakkoord. U kunt er dan voor kiezen om met hulp van een taaladviseur  taaltrainingen te organiseren voor uw eigen medewerkers.