Nieuwe brancheorganisatie voor kraamzorg

Bo Geboortezorg is de nieuwe brancheorganisatie voor kraamzorg. De organisatie werd op 21 januari gepresenteerd aan leden en stakeholders en vertegenwoordigt meer dan 90% van alle kraamzorgorganisaties in Nederland.

‘We willen een inspirerende, professionele brancheorganisatie zijn. Met een flexibele, eigen cao op maat voor kraamzorg, die recht doet aan de eigenheid van de sector’, aldus Louis Schuerman, lid dagelijks bestuur Bo Geboortezorg. Bij de nieuwe brancheorganisatie zijn 110 kraamzorgorganisaties met ruim 10.500 werknemers aangesloten. BO Geboortezorg is opgericht om beter kennis te kunnen delen en ervaringen uit te wisselen. En om een krachtige gesprekspartner te zijn voor stakeholders, waaronder de politiek en zorgverzekeraars.

Personeelsbestand in de kraamzorg

De startbijeenkomst van de brancheorganisatie vond op 21 januari plaats in Zeist. Tijdens de bijeenkomst presenteerde de afdeling HR Advies van PFZW de uitkomsten van een onderzoek naar het personeelsbestand in de kraamzorg in 2015. Daarin staat informatie over onder andere het aantal ZZP’ers, de personele karakteristieken van de kraamverzorgenden en de verwachte geboortecijfers. Informatie die goed van pas kan komen bij uw strategische personeelsplanning.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het onderzoek kraamzorg? En over de mogelijkheden die de gegevens uit dit onderzoek voor uw kraamzorgorganisatie bieden? Neem contact op met Chris-Jan van Leeuwen, senior adviseur bij onze afdeling HR Advies via (030) 2772282.

Bekijk de presentatie ‘Kraamzorg in Nederland’

Ook interessant voor u:

Bezoek de site van Bo Geboortezorg

Hulp bij uw HR-beleid