7 juni: workshop 'Aan de slag met langer doorwerken'

U wilt uw medewerkers van 57 jaar en ouder zo lang mogelijk fit en met plezier laten werken. Zeker nu de AOW-leeftijd stapsgewijs omhoog gaat naar 67 jaar. In de toekomst kan dit zelfs nog later worden.  

Tijdens de workshop 'Aan de slag met langer doorwerken' ontdekt u hoe uw medewerkers de AOW-leeftijd of zelfgekozen pensioenleeftijd kunnen bereiken met hulp van de PFZW-pensioenregeling en andere arbeidsvoorwaarden.

Resultaat   

Na afloop van de workshop kunt u uw medewerkers beter adviseren bij de keuzes die zij kunnen maken. Ook heeft u input voor het opstellen of aanpassen van uw eigen HR-beleid.  

​Doelgroep: ​HR-professionals, personeelsadviseurs
​Duur: ​circa 3 uur
​Aantal deelnemers: ​minimaal 8, maximaal 15 deelnemers
​Datum: ​dinsdag 7 juni 2016 van 13.30 uur tot 16.30 uur
​Locatie ​PGGM in Zeist, Noordweg-Noord 150, Zeist
​Kosten: ​€ 160, excl. btw per deelnemer

Inhoud van de workshop

Tijdens de workshop gaan we in op: 

  • De mogelijkheden die de PFZW-pensioenregeling biedt om de loopbaan in rustig tempo af te bouwen, bijvoorbeeld via deeltijdpensioen en vrijwillige voortzetting van de pensioenopbouw. Wat zijn de gevolgen voor de medewerker bij deeltijdpensioen of eerder stoppen met werken? En welke (financiële) bijdrage kan de werkgever bieden om eventuele gevolgen bij de medewerker op te vangen?
  • De mogelijkheden binnen uw eigen arbeidsvoorwaardenpakket, zoals betaald en onbetaald verlof. Wat is er nog meer mogelijk? Welke arbeidsvoorwaarden kunnen we inzetten en wat betekent dit voor het HR-beleid?
  • De fiscale regels en arbeidsrecht: wat kan wel, wat kan niet en waar moet u rekening mee houden?

Tijdens de workshop is er volop gelegenheid om in te gaan op praktijksituaties die in uw organisatie spelen.  

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de workshop door een e-mail met contactgegevens te sturen naar:

datacenter@pfzw.nl, onder vermelding van ‘Workshop Langer doorwerken 7 juni’. De factuur ontvangt u na afloop van de workshop.

Ook in company

De workshop kunnen we ook binnen uw instelling verzorgen. Neem voor meer informatie contact op met PFZW HR Advies via (030) 277 33 22.