Bent u klaar voor de UPA?

​Vanaf 2017 wordt uw pensioenbeheer efficiënter en goedkoper. PFZW stapt over op de Uniforme Pensioen Aangifte (UPA). Wij standaardiseren de aangifte van salarisgegevens en koppelen deze aan uw salarisadministratie. Zo voorkomt PFZW fouten en herstelwerkzaamheden.

De UPA is een standaard voor het volautomatisch uitwisselen van salarisgegevens tussen werkgevers/administratiekantoren en pensioenfondsen. Alle softwareleveranciers die actief zijn in de sector zorg en welzijn maken op dit moment hun software geschikt voor aansluiting op de UPA. 

De software moet op 1 juli 2016 gereed zijn, waarna we het gaan testen. Vanaf 1 januari 2017 gaan we van start met de UPA. Dit betekent dat in de loop van 2017 alle werkgevers die zijn aangesloten bij PFZW over zullen gaan. De aanlevering van het jaarwerk komt hiermee in de toekomst te vervallen. 

Wat moet u doen?

Op dit moment inventariseren we bij alle administratiekantoren die werken voor de sector zorg en welzijn welk softwarepakket ze gebruiken. Dan kunnen we beoordelen of dit geschikt is voor de UPA. 

Het enige wat u moet doen is bij uw administrateur checken of hun software op 1 januari 2017 geschikt is voor de UPA. Levert u zelf uw gegevens aan bij PFZW, check dan bij uw softwareleverancier of uw software UPA-‘proof’ is. 

Machtig uw administratiekantoor

Wanneer een administratiekantoor uw pensioenaangifte verzorgt, moet u het kantoor hiervoor machtigen. U regelt dit heel eenvoudig via pfzw.nl/mijnorganisatie. Log in, kies voor 'Profiel' en kies bij 'Organisatiegegevens'voor 'Administratiekantoor machtigen’. 

Inloggen MijnOrganisatie 

Ook interessant voor u:

Alles over UPA