Veranderen uw arbeidsvoorwaarden? PFZW helpt!

​Veranderingen in uw organisatie hebben vaak gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden. Veranderingen raken dus ook uw medewerkers. Maar wat zijn die gevolgen precies? PFZW helpt u dit in kaart te brengen zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen.  

Organisaties in zorg en welzijn willen efficiënter en goedkoper werken. Dus kijkenze steeds kritischer naar hun bedrijfsactiviteiten. Welke activiteiten blijven we zelf doen en wat zouden we beter kunnen uitbesteden? 

Wat zijn bij deze keuzes de financiële en personele gevolgen? En wat betekent het voor de arbeidsvoorwaarden, in bijzonder voor het pensioen? HR Advies van PFZW helpt u dit in kaart te brengen. Zo kunt u een weloverwogen besluit nemen.  

Adviesgesprek door PFZW

‘Zo was er een zorgorganisatie die de schoonmaakwerkzaamheden niet langer in eigen beheer wilde uitvoeren, maar deze mogelijk wilde uitbesteden aan een schoonmaakbedrijf’, vertelt Chris-Jan van Leeuwen, senior adviseur bij PFZW HR Advies. 

‘We hebben voor deze organisatie de gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden, waaronder het pensioen, in kaart gebracht. Mede op basis van deze inzichten  besloot deze organisatie de schoonmaakactiviteiten voorlopig toch in eigen beheer te houden.’ 

Hoe gaat een bedrijf om met een fusie?

‘Een ander voorbeeld is een organisatie die als gevolg van fusies te maken kreeg  met drie verschillende cao’s. Dat terwijl op de werkvloer deze verschillen er feitelijk niet meer waren. Wij hebben deze werkgever geholpen de drie cao’s in kaart te brengen en te harmoniseren tot één cao. 

Dat begon met een inventarisatie van de verschillen in arbeidsvoorwaarden. Daarna hebben wij geholpen bij het opstellen van een sociaal plan. En bij het verkrijgen van ontheffing voor de toepassing van twee van de cao’s’, aldus Van Leeuwen.  

Ook advies?

Wilt u ook hulp bij vraagstukken rondom wijzigingen in uw organisatie? Neem vrijblijvend contact op met HR Advies: (030) 277 3322 of kijk op onze contactpagina.

Ook interessant voor u:

Doorgeven van organisatie-wijzigingen

Hulp bij uw HR-beleid