Wet pensioencommunicatie

Wij helpen mee

​Op 1 juli 2015 ging de Wet pensioencommunicatie in. Met deze wet heeft u meer verantwoordelijkheid in de pensioencommunicatie naar uw medewerkers.

  

Concreet bent u per 1 juli 2016 bent u verplicht de Pensioen 1-2-3 te verstrekken aan een nieuwe medewerker. Dat moet binnen 3 maanden. Deze Pensioen 1-2-3 bevat algemene informatie over de pensioenregeling en is heel toegankelijk.

Wij helpen u graag

  

Vanaf het moment dat uw medewerkers pensioen bij ons opbouwen, ontvangen ze uitgebreide informatie. Wij sturen hen een speciaal welkomstpakket met daarin de Pensioen 1-2-3 en de pensioenvergelijker.

  

Ook sturen we het jaarlijkse Uniform Pensioenoverzicht (UPO), ons magazine Eigentijd en de e-nieuwsbrief. Daarnaast is er natuurlijk onze website pfzw.nl. En via MijnPFZW kunnen uw medewerkers hun actuele persoonlijke pensioensituatie inzien en zelf keuzes maken.

Maar wat is het… Wet pensioencommunicatie?

  

Doel van de nieuwe Wet pensioencommunicatie is dat uw medewerkers hun pensioensituatie beter begrijpen. Ook moeten werknemers weten welke levensmomenten bepalend zijn voor pensioenopbouw. En wanneer ze ons een wijziging moeten doorgeven.

Naast de Pensioen 1-2-3 is er een pensioenvergelijker. Hiermee kan uw medewerker regelingen beter met elkaar vergelijken. Daarnaast staat de nieuwe wet toe dat pensioenfondsen pensioeninformatie digitaal versturen, tenzij uw medewerker bezwaar heeft. 

Ook interessant voor u: