Eerder stoppen met werken of afbouwen

Uw medewerkers adviseren in de laatste fase van hun loopbaan

‘Ik heb niet zoveel te kiezen’ is iets wat onze voorlichters vaak horen van werknemers. Maar klopt dit?

De pensioenregeling van PFZW biedt namelijk een aantal mogelijkheden om bijvoorbeeld eerder te stoppen met werken of minder te gaan werken. Zo kan de deelnemer zijn pensioen geheel of deels eerder laten ingaan of kiezen voor hoog-laag-constructies, partnerpensioen ruilen of gebruik maken van vrijwillige voortzetting.  

 

"Hoe kan ik mijn medewerkers het beste adviseren?"

1. Maak gebruik van de pensioenplanner

Uw medewerker logt in met DigiD op een beveiligde omgeving van MijnPFZW en ziet direct wat hij opgebouwd heeft. Daarnaast ziet hij welke gevolgen bepaalde keuzes, bijvoorbeeld eerder stoppen met werken, hebben op de hoogte van het pensioen. De pensioenplanner is vrijblijvend en geeft u inzicht in een eventuele situatie.

> Kijk samen of laat uw medewerker kijken wat mogelijkheden zijn. Hoeveel inkomen is nodig en hoeveel is er daadwerkelijk? Log eerst in met DigiD.

De pensioenplanner

 

2. Workshop Pensioen in beweging

Tijdens de workshop Pensioen in beweging ontdekt u samen met collega's wat de mogelijkheden zijn van de pensioenregeling van PFZW. Deze workshops zijn gratis en worden verzorgd door onze eigen pensioen specialisten. De datum, tijd en locatie (in company) stellen wij in overleg met u vast.

> Hoe adviseert u uw medewerkers over het eerder of later in laten gaan van het ouderdomspensioen? En hoe gaat u om met andere situaties van medewerkers die van invloed zijn op hun pensioen?

Workshop Pensioen in beweging

Ook interessant voor u:

Generatieregeling - wat kan wel en wat niet?