Uw pensioenadministratie is veranderd door de UPA

Lever maandelijks uw pensioengegevens aan via uw salarispakket

Op 1 januari zijn we definitief overgegaan op de Uniforme Pensioen Aangifte (UPA). Dit heeft gevolgen voor het aanleveren van uw pensioenadministratie. We zetten vier belangrijke zaken omtrent uw pensioenadministratie op een rij.

1. Maandelijks aanleveren in plaats van jaarlijks

Vanaf 2017 levert u maandelijks de pensioenadministratie aan via uw salarispakket. Zorg ervoor dat uw loon- en pensioenadministratie op orde is vóór de tiende van de volgende maand. Dan hoeft u de pensioengegevens alleen nog maar naar ons te verzenden.

2. Eerste aanlevering voor de UPA vóór 10 februari

Uiterlijk vóór de tiende van de volgende maand verzendt u uw pensioengegevens via uw salarispakket naar ons. PFZW verwerkt uw pensioengegevens automatisch in de eerstvolgende factuur. De eerste UPA-aanlevering in 2017 betreft de gegevens over januari. Stuur de gegevens over januari vóór 10 februari aan PFZW.

3. Laatste keer: jaarwerk 2016 uiterlijk 1 maart 2017 aanleveren

Door de invoering van de UPA hoeft u over 2017 geen jaarwerk meer aan te leveren. Het jaarwerk over 2016 levert u dit jaar nog aan op de oude manier. Doe dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 maart 2017.

Bestandsvergelijking
Maakt u gebruik van AFAS, Visma of Unit4, levert u dan ook meteen de gegevens voor de bestandsvergelijking 2016 aan! Hoe u dit doet, leest u in de Quick Reference Card.

Lees meer over het aanleveren van jaarwerk

4. Uw facturen veranderen

Na de eerste UPA-aanlevering zijn uw facturen anders opgebouwd. U gaat meer gespreid over het jaar betalen. Tot de eerste UPA aanlevering ontvangt u nog de vaste maandfactuur (de voorschotpremie). Daarna kan de maandelijkse factuur iets hoger uitvallen, doordat de eindafrekening vervalt. De onregelmatigheidstoeslag en extra gewerkte uren staan direct de volgende maand op de factuur.

Lees meer over de facturatie

Ook interessant voor u: