Rechtsvormwijziging

Een andere rechtsvorm betekent een nieuw organisatienummer

Veranderen van rechtsvorm heeft fiscale en administratieve gevolgen. Daarom meldt u de verandering van rechtsvorm bij de Belastingdienst en Kamer van Koophandel.

Waarom een nieuw organisatienummer bij PFZW?

Uw organisatie krijgt bij een rechtsvormwijziging een nieuw loonheffingennummer van de Belastingdienst en een nieuw inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel. Omdat uw organisatienummer bij PFZW gekoppeld is aan het loonheffingennummer van de Belastingdienst en het inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel, krijgt u ook een nieuw organisatienummer bij PFZW.

In MijnOrganisatie kunt u controleren welk loonheffingennummer bij ons geregistreerd staat. Log in en ga via ‘Profiel’ naar ‘Organisatie’.

Rechtsvormwijziging doorvoeren

Kijk hoe u in drie stappen de rechtsvormwijziging in uw pensioenadministratie doorvoert. Houd de volgende gegevens bij hand:

  • uw huidige organisatienummer van PFZW
  • uw huidige loonheffingennummer
  • uw nieuwe loonheffingennummer (u kunt het formulier ook al invullen wanneer dit nummer nog niet bekend is)
  • uw huidige inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel
  • uw nieuwe inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel

Stap 1: Geef de wijziging aan ons door

Wanneer de rechtsvormwijziging een gevolg is van een fusie, overname, decentralisatie of afsplitsing, vragen wij u een aantal vragen te beantwoorden en het juiste formulier in te vullen.

Rechtsvormwijziging na samengaan of splitsen

Wanneer de rechtsvormwijziging géén gevolg is van een fusie, overname, decentralisatie of afsplitsing, vult u het formulier Rechtsvormwijziging doorgeven in.

Rechtsvormwijziging doorgeven

Stap 2. Meld uw medewerkers af en aan

Nadat wij de wijziging hebben verwerkt, ontvangt u van ons een bevestiging. Hierin leest u precies hoe u de pensioenadministratie op kunt starten en uw medewerkers afmeldt en opnieuw aanmeldt onder het nieuwe loonheffingennummer.

Medewerkers afmelden en opnieuw aanmelden

Stap 3. Pas uw automatisch incasso aan

Als u gebruik maakte van een automatische incasso dan is deze door de rechtsvormwijziging komen te vervallen. Wij verzoeken u, na ontvangst van uw nieuwe organisatienummer, opnieuw een machtigingsformulier in te vullen en naar ons op te sturen.

Vul het machtigingsformulier in