Weet u hoe wij uw nieuwe medewerkers verwelkomen?

Maak kennis met Fiona

​Weet u wie Fiona is? Zij helpt uw nieuwe medewerkers bij het moeilijke onderwerp pensioen. We willen deelnemers op een eenvoudigere, duidelijkere en relevantere manier kennis laten maken met PFZW dan dat we eerst deden. Wij ontwikkelden een online tool die zo goed ontvangen werd dat wij dit vanaf dit jaar standaard aan alle nieuwe medewerkers sturen. Wij stellen u daarom graag voor aan Fiona. 

 

Hoe werkt het?

Zodra uw medewerker is aangemeld ontvangt deze post van ons. Dit bestaat uit een kaart en de wettelijk verplichte eerste laag van de pensioen 1-2-3. Op de kaart staat een unieke code. Uw medewerker moet deze code invullen op een speciale webpagina. In een persoonlijke video stelt PFZW zich aan uw medewerker voor. Met 3 simpele vragen starten wij een goede en hopelijk langdurige relatie.

En dan?

Gedurende het eerste jaar ontvangt uw nieuwe medewerker 4 keer een e-mail. We leggen uit wat alle afkortingen op de loonstrook van de medewerker betekenen, nodigen ze uit om te kijken in de MijnPFZW omgeving en laten zien hoe ze wijzigingen doorgeven. Na het eerste jaar blikken we samen met uw medewerker vooruit naar de toekomst van zijn of haar pensioen.  

Waarom?

Ons eerdere welkomstpakket realiseerde te weinig relevante contactmomenten en was erg zakelijk van toon en inhoud. Terwijl een eerste of nieuwe baan een uitgelezen kans biedt om in contact te komen met jonge deelnemers en de beeldvorming over het pensioenfonds positief te beïnvloeden. Samen met Fiona zijn we relevanter, leuker en veel toegankelijker. En de deelnemers lijken dit ook zo te ervaren. 

Resultaten 

Uit de cijfers blijkt dat we hogere conversie hebben op e-mailadressen. Dit is voor ons erg belangrijk om snel en gemakkelijk te communiceren met de nieuwe deelnemers. Tot slot gebruiken we minder brieven en enveloppen. Zo dragen we ook weer een stukje bij aan de duurzaamheid van PFZW.