Gezond langer werken

Hoe gaat u om met een vergrijzend personeelsbestand?

Hoe gaan de werkgevers om met een vergrijzend personeelsbestand? Hoe blijven de medewerkers vitaal en inzetbaar, in een periode dat hun gezondheid minder wordt en bijvoorbeeld mantelzorgtaken toenemen?

In de afgelopen tien jaar is de gemiddelde leeftijd waarop werkende Nederlanders met pensioen gaan gestegen van 61 naar ruim 64 jaar. Ook in de sector zorg en welzijn. Dit stelt zowel werkgevers als medewerkers voor grote uitdagingen.

Lees de whitepaper 'Gezond langer werken'

Deze publicatie geeft inzicht in de belangrijkste maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van vergrijzing en langer werken. We zoomen daarbij speciaal in op de sector zorg en welzijn. Veel ontwikkelingen kunt u als werkgever zien aankomen en daar tijdig op inspelen. Als pensioenfonds voelt PFZW zich sterk betrokken bij de sector zorg en welzijn en de aangesloten werkgevers en medewerkers. Wij beschikken over veel kennis van de sector die wij graag met u delen. U kunt daar op verschillende manieren gebruik van maken. Met als doel om de kans op betrokken, gemotiveerde en dus productieve medewerkers te verhogen, het risico op verzuim en arbeidsongeschiktheid te verlagen en de instroom van jongeren te stimuleren.

​​