Nieuwe pensioenplanner op MijnPFZW

Makkelijker pensioen plannen en aanvragen

​Uw medewerkers kunnen snel en gemakkelijk hun pensioen plannen en aanvragen op MijnPFZW. Dat doen ze met Mijn pensioenplan. In de meeste gevallen wordt hierdoor de pensioenaanvraag binnen enkele uren verwerkt en toegekend.

Vanaf 5 jaar voor hun AOW, benaderen wij uw medewerkers met de mededeling dat hun AOW-leeftijd definitief vaststaat. Wij nodigen ze daarbij uit op pfzw.nl/route. Daarop staat een video over eerder stoppen met werken en een link naar Mijn pensioenplan. Zo kunnen ze alvast vrijblijvend plannen met hun pensioen bij PFZW.

Eerst vrijblijvend een plan maken

Na het inloggen in MijnPFZW doorlopen uw medewerkers aan de hand van vragen hun pensioenplan. Zo worden de verschillende keuzes stap voor stap voorgelegd. Hierdoor is het maken van een pensioenplan eenvoudiger. Uw medewerkers kunnen hun plan onbeperkt aanpassen.

Dan aanvragen

Pas als uw medewerkers tevreden zijn met het plan, vragen zij het online aan. Dit kan vanaf een halfjaar voordat de AOW ingaat. Medewerkers die hun pensioen vervroegd willen aanvragen, doen dat nu nog via de oude aanvraagwizard. Er wordt hard aan gewerkt dit in Mijn pensioenplan mogelijk te maken.

​Binnen enkele uren al een toekenning

In de meeste gevallen ontvangen uw medewerkers al binnen enkele uren na het aanvragen van hun pensioen een e-mail dat het pensioen is toegekend. In de tijdlijn die in Mijn pensioenplan staat, kunnen zij de status volgen van hun pensioenaanvraag.

Minder werken zonder pensioen

Als uw medewerkers minder gaan werken of stoppen met werken zonder pensioen op te nemen, dan kunnen ze de gevolgen voor hun pensioen berekenen. Ga daarvoor naar de website voor particulieren en kijk bij Minder werken.

Met pensioen gaan

Uw medewerker vindt alle informatie over Met pensioen gaan (van AOW-leeftijd tot Mijn pensioenplan) op de website.

 

Lees meer over Met pensioen gaan​