Meest gestelde vragen PFZW nettopartnerpensioen

​​Hieronder vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over PFZW netto partnerpensioen.​

Wat zijn de voorwaarden voor PFZW nettopartnerpensioen?

  • uw medewerker bouwt pensioen op in de collectieve basisregeling van PFZW
  • het (naar fulltime omgerekende) salaris bedraagt meer dan € 107.593 bruto per jaar
  • het tekort aan partnerpensioen bedraagt minimaal € 1000 netto per jaar (of € 750 als uw medewerker al meedeed aan PFZW netto partnerpensioen)
  • u als werkgever heeft geen vrijstelling voor nettopartnerpensioen

Tot wanneer loopt PFZW nettopartnerpensioen?

In beginsel tot het jaar waarin de pensioenleeftijd wordt bereikt. PFZW nettopartnerpensioen is per 2016 een doorlopend product, dat elk jaar automatisch verlengd wordt. Verlenging vindt echter alleen plaats als uw medewerker nog aan de voorwaarden voldoet. Als uw medewerker bijvoorbeeld de sector verlaat of minder dan € 107.593 gaat verdienen, wordt de deelname na het verzekerde jaar beëindigd.

 

Wat gebeurt er als mijn medewerker minder gaat verdienen door ziekte of demotie?

In dat geval is het toch mogelijk om deelname aan PFZW nettopartnerpensioen voor het salaris van vóór de salarisdaling voort te zetten. Adviseer uw medewerker in dat geval altijd contact op te nemen met PFZW.

 

Ik heb een medewerker die na 1 januari 2019 in dienst is gekomen en meer verdient dan € 107.593. Krijgt hij ook nog een aanbod?

Deze medewerker krijgt in principe volgend jaar van ons een aanbod mits hij aan de voorwaarden voldoet. Hij kan er echter ook voor kiezen om zelf nog dit jaar een offerte aan te vragen bij PFZW.

 

Waarom moet ik als werkgever de premie overmaken voor de werknemer?

PFZW nettopartnerpensioen is een pensioenproduct, daarom moet de premie-inning via de werkgever verlopen. De partner van uw medewerker is vanaf het moment waarop de premie is betaald in principe verzekerd. Let op: de premie moet wel (volledig) en tijdig aan ons worden overgemaakt, anders heeft de partner van uw medewerker geen recht op PFZW nettopartnerpensioen.