Uw salarispakket

Pensioenaangifte volgens de UPA met salarispakket

Pensioenaangifte volgens de UPA doet u via uw salarispakket. Zorg voor een salarispakket dat geschikt is voor maandelijkse UPA-aanlevering. Administratiekantoren kunnen alleen via een salarispakket aanleveren. Bepaalde organisaties kunnen toestemming aanvragen om (tijdelijk) via handmatige invoer op pfzw.nl/MijnOrganisatie aan te leveren.

Is uw salarispakket geschikt voor UPA-aanlevering?

Kijk in het overzicht van salarispakketten (PDF) of het salarispakket geschikt is voor aanlevering via de UPA. Nadat u eenmaal aangesloten bent op automatische aanlevering de UPA, kunt u uw pensioengegevens alleen nog aanleveren via de UPA.

Overstappen naar een (ander) salarispakket

Maandelijks pensioenaangifte via salarispakket

Pensioenaangifte volgens de UPA doet u via uw salarispakket. Lever elke maand vóór de 10e de gegevens van uw medewerkers over de voorgaande maand aan via een UPA-bericht. Dit zorgt ervoor dat u een correcte factuur ontvangt. Bovendien bouwen uw medewerkers pensioen op volgens de juiste gegevens. Heeft u geen salarispakket? Dan adviseren wij u een administratiekantoor de pensioenadministratie te laten verzorgen. Dit kan alleen als u uw administratiekantoor machtigt.

Uw administratiekantoor machtigen

Uitzonderingen: niet via salarispakket aanleveren

Bepaalde organisaties mogen de pensioengegevens via handmatige invoer op pfzw.nl/mijnorganisatie aanleveren. Kleine organisaties en organisaties die zendingswerkers in het buitenland en/of predikanten in dienst hebben, komen hiervoor in aanmerking. Zij moeten toestemming vragen aan PFZW met een van de aanvraagformulieren.

Toestemming aanvragen voor pensioenaangifte via handmatige invoer

Controleer of u een UPA-account nodig heeft

Een UPA-account zorgt voor een koppeling tussen uw salarispakket en PFZW, zodat u UPA-bestanden kunt verzenden. U maakt een gebruikersnaam en wachtwoord aan op pfzw.nl/mijnorganisatie en voert deze accountgegevens in uw salarispakket in. Kijk in de laatste kolom van het overzicht van salarispakketten (PDF) of u voor het salarispakket een UPA-account nodig heeft.

  • U heeft een UPA-account nodig:
    Als in het overzicht in de laatste kolom "ja" staat bij uw salarispakket, is het nodig dat u een UPA-account aanmaakt. Geef aan PFZW per e-mail aan upa@pfzw.nl door dat u een salarispakket gaat gebruiken waarvoor een UPA-account nodig is. Wij zorgen ervoor dat u op pfzw.nl/mijnorganisatie een UPA-account kunt aanmaken. De accountgegevens van het UPA-account voert u in uw salarispakket in.
  • U heeft geen UPA-account nodig:
    Staat er in het overzicht bij het salarispakket "nee" in de laatste kolom, dan kunt u maandelijks gaan aanleveren met uw salarispakket. Na de eerste UPA-aanlevering leidt PFZW uit het aangeleverde UPA-bestand automatisch af welk salarispakket u gebruikt.

Meer informatie