Einde dienstverband van een medewerker

Zo geeft u de dienstverbandgegevens correct aan ons door

Het doorgeven van een uitdienstdatum als een medewerker de AOW-leeftijd bereikt of komt te overlijden, gaat niet altijd goed. We leggen uit hoe u een dienstverband van een medewerker tijdig en correct afmeldt wanneer:

Een medewerker komt te overlijden

Een overlijden is altijd een vervelende gebeurtenis. Het is daarom van belang dat u de datum van overlijden van de medewerker via uw salarispakket aan ons doorgeeft zodat financieel alles goed is geregeld. Nabestaanden hebben mogelijk recht op partner- en wezenpensioen.

Wat moet u doen

  • Vermeld de exacte overlijdensdatum van de medewerker bij ‘datum einde dienstverband’ en geef daarbij als reden op: ‘overlijden of ovl’.
  • Lever uiterlijk vóór de 10e van de volgende maand uw pensioenaangifte aan via uw salarispakket.
  • Het is daarnaast van belang dat u de verloonde uren doorgeeft tot en met de overlijdensdatum van de medewerker.

Een medewerker bereikt de AOW-leeftijd

De arbeidsovereenkomst, tenzij anders overeengekomen, eindigt zodra de medewerker de AOW-leeftijd heeft bereikt. Tot uiterlijk de AOW-leeftijd bouwt de medewerker pensioen bij ons op en maakt u de pensioenpremie over.

Wat moet u doen

  • Meld de medewerker tijdig bij ons af via uw salarispakket en geef daarbij als reden op: 'AOW of ouderdomspensioen (OP)'.
    • De afmelddatum is één dag voor de medewerker de AOW-leeftijd bereikt.
      Voorbeeld: Uw medewerker is geboren op 15-06-1953. Uw medewerker heeft vanaf 15 oktober 2019 recht op AOW. De einddatum van het dienstverband is 14 oktober 2019.
  • Het is daarnaast van belang dat u de verloonde uren doorgeeft tot en met de datum waarop de medewerker uit dienst gaat.
Blijft de medewerker na de AOW-leeftijd doorwerken? Kijk dan voor meer informatie op pfzw.nl/bijzondere-aanleversituaties.
 
Let op, in beide situaties (overlijden en AOW-leeftijd) mag u de uitbetaalde verlofuren niet meetellen bij de verloonde uren voor de pensioenaangifte.