Kennissessie en workshops Vitaal langer doorwerken

Voor HR-professionals met generatievraagstukken

Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers gezond en plezierig kunnen doorwerken? PFZW organiseert een kennissessie en twee incompany workshops om HR-professionals en (beleids)adviseurs op weg te helpen.

De kennissessie en incompany workshops gaan onder meer in op hoe pensioen en andere arbeidsvoorwaarden ingezet kunnen worden om medewerkers langer vitaal door te laten werken. 

Tijdens een workshops is het mogelijk om vraagstukken die in uw organisatie spelen rondom het thema 'vitaal langer doorwerken' te bespreken. Wilt u generieke informatie? Dan is de kennissessie Pensioen voor doorstroom interessant voor u.

Kennissessie Pensioen voor doorstroom

Benieuwd hoe u pensioen en andere arbeidsvoorwaarden kunt inzetten om te komen tot een gezonde doorstroom in uw personeelsbestand?

Meld u zich dan aan voor de kennissessie Pensioen voor doorstroom. U woont deze sessie bij met deelnemers van diverse organisaties uit de sector. Zo kunt u kennis delen en leren van ervaringen van anderen. De kennissessie wordt op verschillende momenten gedurende het jaar gegeven in Zeist.

Workshop Aan de slag met langer doorwerken

Benieuwd welke vraagstukken komen kijken bij dat uw werknemers steeds langer door moeten werken en welke maatregelingen u als werkgever kunt nemen om uw werknemers vitaal langer door te laten werken? Volg dan de workshop Aan de slag met langer doorwerken (incompany).

In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Pensioen: welke mogelijkheden biedt de PFZW-pensioenregeling om eerder te stoppen met werken of gedeeltelijk te stoppen met werken
  • Arbeidsvoorwaarden: welke andere arbeidsvoorwaarden kunnen worden ingezet?
  • Fiscale aspecten: wat zijn relevante fiscale aspecten bij het maken van een HR-beleid?

Workshop Pensioen voor doorstroom

Benieuwd hoe u een generatieregeling kunt maken die bij uw organisatie en cao past en hoe pensioen daar een rol in kan spelen? Volg dan de Workshop pensioen voor doorstroom (incompany).

In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Generatieregelingen bieden een oplossing, ook in uw organisatie?
  • Generatieregeling in alle vormen en smaken
  • Relevante kaders voor het opstellen van een generatieregeling
  • Hoe betrekt u uw werknemers?
  • Hoe zou een generatieregeling eruit kunnen zien?
  • Aandachtspunten bij het opstellen van een generatieregeling?

Voor wie interessant?

De kennissessie en incompany workshops zijn gericht op de doelgroep human resource management en adviseurs, managers, ondernemingsraden of administratief medewerkers die in de praktijk te maken hebben met generatievraagstukken. Het maximale aantal deelnemers is 15.

Aanmelden

Kennissessie Pensioen voor doorstroom

Heeft u interesse in de kennissessie Pensioen voor doorstroom? Op 10 september en 17 oktober zijn er weer nieuwe kennissessies, de uitnodiging volgt in juli. Wilt u zich alvast aanmelden? Mail uw aanmelding naar datacenter@pfzw.nl.

De kennissessies van mei en juni zijn vol.

Workshops

Heeft u interesse in de workshop Aan de slag met langer doorwerken of de workshop Pensioen voor doorstroom? Stuur een e-mail naar werkgeversdesk 

en geef aan welke workshop u wilt volgen. Datum en tijd leggen wij in overleg met u vast. U zorgt voor een workshopruimte, beamer, flip-over en koffie/thee.

Datum:   In overleg
Kosten:   € 995,- (excl. BTW en reistijd)
Duur:      3,5 uur
Locatie:   Incompany

"Werkgevers zien vaak dat werknemers de laatste fase van de loopbaan als lastig ervaren. Tegelijkertijd zien zij weinig verjonging. Over de wederzijdse belangen wordt niet altijd openlijk gesproken. En vaak blijkt dat er over en weer verschillende – soms onjuiste – beelden leven over de mogelijkheden of gevolgen van eerder met (deeltijd)pensioen gaan." Judith van Vlijmen, HR-adviseur PFZW
 ​​​​​​​​​​​​​​​