Kennissessie Pensioen voor Doorstroom

Voor een gezonde samenstelling van uw personeelsbestand

Op 27 juni 2017 organiseerde PFZW een kennissessie Pensioen voor Doorstroom. De Kennissessie is door de deelnemers beoordeeld met een 8,3! Zij waardeerden vooral de deskundigheid van de HR-adviseurs van PFZW en hun kennis van de problematiek rondom de verschuivende AOW-leeftijd.

Wilt u de volgende keer ook deelnemen aan de kennissessie Pensioen voor Doorstroom? Of op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom  generatievraagstukken en de verschuivende AOW-leeftijd? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Ja ik wil op de hoogte blijven

Pensioen voor Doorstroom, wat is het?

Met Pensioen voor doorstroom helpt PFZW werkgevers bij het realiseren van een gezonde doorstroom in hun personeelsbestand. Oudere medewerkers kunnen hierbij vitaal tot hun pensioenleeftijd blijven werken en er kan daarnaast mogelijk financiële ruimte ontstaan voor het aantrekken van jongere medewerkers. Pensioen en andere arbeidsvoorwaarden, zoals verlofbudgetten, kunnen ingezet worden om medewerkers eerder met pensioen te laten gaan, geheel of gedeeltelijk. Hierdoor kan ruimte ontstaan voor het aantrekken van nieuwe medewerkers of het bieden van vaste of grote contacten aan aanwezige medewerkers.

PFZW brengt de financiële gevolgen en mogelijke kansen voor u in kaart. Uw organisatie is vervolgens in staat een passend HR-beleid op te stellen dat gericht is op het bereiken van een gezond samengesteld personeelsbestand. Bij dit gehele traject wordt rekening gehouden met de belangen van alle betrokkenen.

Kennissessie Pensioen voor Doorstroom

Tijdens de kennissessie vertellen de HR-adviseurs van PFZW welke ontwikkelingen zij zien aan de cao-tafels en hoe regelingen in de praktijk worden toegepast. Daarbij schuwen zij fiscaliteit en de pensioenregeling niet.

Zij geven inzicht in de hulpmiddelen en aandachtspunten die u kunnen helpen om voor uw organisatie een regeling te treffen die bij uw vraagstukken passen.

In een sessie van drie uur bespreken zij de volgende onderwerpen:

1. Generatieregeling zijn “hot”, ook voor uw organisatie?

2. Regelingen in alle vormen en smaken

3. Wat zijn relevante “hoekvlaggen”?

  • de pensioenregeling van PFZW
  • de fiscale wetgeving
  • cao-ontwikkeling

4. Hoe betrekt u de werknemer?

5. Hoe zou een regeling eruit kunnen zien?

6. Aandachtspunten voor oriëntatie op eigen regeling

Data en locatie

Via de nieuwsbrief informeren wij u over aankomende kennissessies. Ontvangt u nog geen nieuwsbrief?

Schrijf u direct in voor de nieuwsbrief