HR-beleid

Voor een gezonde organisatie in een vitale sector

PFZW hecht veel waarde aan een gezonde sector. Daarom willen we met onze kennis en de mogelijkheden uit de regeling een bijdrage leveren aan een gezonde bedrijfsvoering en een duurzame loopbaan voor uw medewerkers. Hieronder leest u hoe wij dit doen.

Arbeidsmarkt en strategische personeelsplanning

Weet u hoeveel medewerkers u over 3 tot 5 jaar nodig heeft om uw doelstellingen te bereiken? PFZW beschikt over een unieke databank met kengetallen, trendanalyses en onderzoeken uit de sector zorg en welzijn die zorgen voor een helder inzicht in uw branche. Zo bent u beter voorbereid op toekomstige ontwikkelingen als vergrijzing, krimp of groei. U kunt tijdig bijsturen als dat nodig is.

Lees meer over strategische personeelsplanning

Het vervolgtraject en de kosten

PFZW helpt om de mogelijkheden van de pensioenregeling goed uit te leggen, zowel aan werkgevers als aan medewerkers. Hiervoor zetten wij verschillende middelen in zoals workshops, bijeenkomsten voor medewerkers en adviestrajecten.

Een overzicht van onze workshops en bijeenkomsten

Wat kunnen wij betekenen en wat zijn de kosten?

Meer informatie

Vraag vrijblijvend een gesprek aan of neem contact op met uw accountmanager.


Een gesprek met een HR-adviseur aanvragen


Een HR-adviseur van PFZW

PFZW hecht groot belang aan een vitale sector zorg en welzijn. De pensioenregeling van PFZW biedt diverse mogelijkheden om uw HR-beleid te ondersteunen. PFZW vindt het belangrijk dat deze mogelijkheden bekend zijn bij werkgevers en werknemers en dat ze op de juiste manier worden ingezet.

Daarnaast weten de HR-adviseurs van PFZW op basis van cijfers wat de trends zijn in de arbeidsmarkt. Ze zijn goed thuis in arbeidsvoorwaardenregelingen en kennen de specifieke wetgeving in de sector zorg en welzijn. Met die kennis ondersteunen zij u bij zowel visie- en beleidsvorming als de uitvoering van personele vraagstukken.