Leren van

Platform voor bestuurders en beslissers in zorg en welzijn

Wat is 'Leren van'?

'Leren van' is een inspirerend platform voor beslissers in zorg en welzijn. Het bestaat uit een magazine en thematafels. Lees hier hoe wij u inspireren.

31 oktober 'Leren van' het Rijksmuseum

De maatschappij verandert razendsnel en het Rijksmuseum verandert mee. Om maatschappelijk relevant te blijven, moet je als organisatie constant in beweging zijn. Dit geldt voor een museum, maar ook voor de sector zorg en welzijn. 

Bekijk de video

Van ‘Generatie Z’ naar ‘Generatie Zorg’

Om de sector vitaal te houden is het noodzakelijk dat jongeren voor een baan in zorg en welzijn kiezen. Hoe wordt u een aantrekkelijke werkgever voor Generatie Z?

In onze whitepaper geven wij 10 tips om Generatie Z te bereiken en te binden aan uw organisatie.

Download de whitepaper​​​

Waarom vertrekken uw werknemers?

PFZW deed onlangs onderzoek naar de uitstroom in de sector en keek naar de oorzaken. Tijdens het congres Healthcare@work reageerde hoogleraar Paul de Beer op het onderzoek naar baanwisselaars. Hij besprak de mogelijke oplossingsrichtingen om de arbeidskrapte in de zorg- en welzijnssector aan te pakken.

Lees het artikel

Magazine 'Leren van'

We duiken in de wereld van onze toekomstige medewerkers: Generatie Z. Wat houdt hen bezig? Wat vinden ze belangrijk in het leven? En wat moet de sector zorg en welzijn eigenlijk doen om aantrekkelijk te zijn én te blijven?

Via dit magazine leert u de jongeren van nu beter begrijpen, zodat u uw passie voor werken in de zorg- en welzijnsector kunt overbrengen op de volgende generatie.

Bekijk het magazine

Bekijk de terugblik

Bekijk de eerdere edities van Leren van