PFZW voor 11e keer nr 1 in benchmark VBDO

Meest duurzaam beleggende pensioenfonds

PFZW is voor het elfde jaar op rij het meest duurzaam beleggende pensioenfonds van Nederland. Dat blijkt uit een rapport van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

PFZW staat opnieuw op de eerste plek van de VBDO-ranglijst, maar de verschillen in de kopgroep zijn minimaal. Peter Borgdorff, directeur PFZW: "Dat het in de kopgroep dringen wordt, komt onder meer doordat de Nederlandse pensioenfondsen op het gebied van verantwoord beleggen van elkaar leren en elkaar wederzijds inspireren. Die samenwerking juicht PFZW toe."

Belangrijke stappen

VBDO ziet dat vooral pensioenfondsen in de middenmoot van de ranglijst het afgelopen jaar belangrijke stappen hebben gezet. Dat is goed nieuws voor de toekomst. Peter Borgdorff: "PFZW heeft ambitieuze doelstellingen op het gebied van verantwoord beleggen. Zo willen we in 2020 de totale CO2-uitstoot van onze aandelenportefeuille hebben gehalveerd ten opzichte van 2015."

Klimaatverandering en gezondheidszorg

P​eter Borgdorff: "We willen onze beleggingen in oplossingen (op het gebied van onder andere klimaatverandering en gezondheidszorg) in 2020 hebben verviervoudigd. Maar we kunnen het verschil niet in ons eentje maken. Als steeds meer Nederlandse pensioenfondsen een groter deel van hun vermogen op een verantwoorde manier beleggen, komt een betere wereld een stap dichterbij. En van een goed pensioen geniet je in zo’n wereld pas echt."

Rapport VBDO

Bekijk het volledige rapport van de VBDO:

‘Benchmark Responsible Investment by Pension Funds in the Netherlands 2017’