Verduurzamen woning

De hypotheek heeft enkele speciale kenmerken die het verduurzamen van woningen stimuleren. Eén van die kenmerken is een rentekorting voor mensen die een woning met energielabel A kopen. Ook eigenaren die zelf hun woning aanpassen naar een label A- niveau komen voor deze korting in aanmerking. Voor het label A moeten duurzame maatregelen zijn genomen zoals goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Mensen die een woning met een B- tot en met G-label kopen worden met deze hypotheek door een kortingsregeling gestimuleerd hun huis te verduurzamen.  

Attens Hypotheken

PFZW stelt het kapitaal beschikbaar waarmee de Attens-hypotheken worden gefinancierd tegen een marktconform rendement. Attens Hypotheken is de hypotheekverstrekker voor mensen die werken in de sector zorg en welzijn. De hypotheekportefeuille telt inmiddels ruim tienduizend particuliere klanten.

Duurzamer beleggen door PFZW

Peter Borgdorff, directeur PFZW: ‘Het stimuleren van het verduurzamen van woningen past helemaal bij onze ambitie om bij te dragen aan een energietransitie die leidt tot minder CO2-uitstoot via de beleggingen. Hiermee brengt PFZW een belangrijke wens van de deelnemers tot uitdrukking: hun pensioenkapitaal draagt bij aan een leefbare wereld, met tegelijk een goed rendement dat bijdraagt aan hun pensioen. Het is mooi om te zien dat huiseigenaren zelf die duurzaamheid vergroten in hun eigen woning.’