De Pensioenwegwijzer 2018

Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de Pensioen3Daagse. Dit is een initiatief van het Ministerie van Financiën en wordt georganiseerd door Wijzer in geldzaken. Het doel van de Pensioen3Daagse is om Nederlanders even te laten stilstaan bij hun pensioen.

Tijdens de finale op 8 november streden 5 kandidaten (a.s.r., Lifesight, PensioenBij, Pensioenfonds Zorg en Welzijn en Prikkl) tegen elkaar. Nadat iedere kandidaat zijn inzending gepresenteerd had, werd de winnaar bekend gemaakt.

De jury riep de Toekomstverkenner van PFZW uit tot winnaar van de Pensioenwegwijzer 2018. Ze prezen de Toekomstverkenner onder andere voor het totaalinzicht dat de deelnemer krijgt, door samen te werken met de Belastingdienst, UWV en Mijnpensioenoverzicht.nl. Zo krijgen deelnemers van PFZW een goed beeld van hun financiële toekomst en wordt het makkelijker om een beslissing over het pensioen te nemen. Daarnaast zag ook de jury in dat steeds meer zorgverleners eerder willen, of zelfs moeten stoppen met werken vanwege hun gezondheid. De Toekomstverkenner helpt hen bij het maken van een keuze.

Wat is de Toekomstverkenner?

De Toekomstverkenner geeft deelnemers van PFZW en hun partners inzicht in hun pensioen en financiën. Zo wordt het makkelijker om te bepalen of eerder stoppen of minder werken mogelijk is. Dankzij de Ockto app die aan de Toekomstverkenner gekoppeld is, worden alle gegevens veilig verstuurd en meteen na gebruik verwijderd.

Wilt u weten of u minder kunt werken of eerder kunt stoppen? Ook u kunt de Toekomstverkenner gebruiken. Probeer hem eens!