Feit: Het pensioen wat u nu opbouwt, is en blijft van u

Wat u en uw werkgever nu aan pensioenpremie inleggen, ontvangt u later. Niet, zoals veel mensen denken, de gepensioneerden van nu. PFZW belegt het geld dat jullie samen elke maand aan premie betalen. Dit doen we zoveel mogelijk in duurzame bedrijven en projecten. Tegen de tijd dat u met pensioen gaat, is de inleg naar verwachting drie tot vier keer hoger geworden. In de pensioenpot voor de huidige gepensioneerden zit voldoende geld om hun pensioen uit te betalen. Wel zijn er steeds strengere (overheids)regels. Door de lage dekkingsgraad* mogen de pensioenuitkeringen van de huidige gepensioneerden niet worden verhoogd. Dit zorgt ervoor dat er ook in de toekomst voldoende geld in de kas zit, zodat iedereen die nu pensioen opbouwt later ook een goed pensioen krijgt.

*De dekkingsgraad laat zien of PFZW genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen. Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe beter de financiële situatie.

Feit: U ontvangt veel meer pensioen dan u zelf opbouwt

Met de extreem lage rente van vandaag, staan de pensioenen onder druk. Ze kunnen al jaren niet meer meegroeien met de stijgende prijzen. Er blijft nog de kans dat we de pensioenen moeten verlagen. Toch ontvangt u zelfs onder deze omstandigheden uw ingelegde premie nog steeds dubbel en dwars terug. Dat weet bijna niemand, blijkt uit recent onderzoek dat we deden onder 1.500 mensen. Het tegendeel is waar: u krijgt ruim meer terug dan u inlegt. 

Uw pensioen is goed geregeld

Om het vertrouwen in pensioen te versterken, kunt u op MijnPFZW is dan precies zien wat u zelf, samen met uw werkgever, aan premie betaald én hoeveel wij er voor u bijverdienen door de premie te beleggen. We hopen dat duidelijk wordt dat pensioen dat je samen regelt een goede deal is. En dat er straks voor iedereen pensioen is.  

We laten uw geld groeien

Dat doen we door het te beleggen. Beleggen in een wereld in grote verandering en met grote onzekerheden is een flinke uitdaging. De verwachting is dat in de jaren die voor ons liggen de rendementen lager zullen zijn dan we de afgelopen jaren gewend waren. 

We gaan daarom meer beleggen in zaken die een feitelijke impact hebben op een betere wereld, én een goed rendement opleveren. We gaan dat de komende jaren ook nóg beter dan voorheen meten. Zo weten we wat werkt. 

Wilt u weten hoe we dat doen? Lees hier meer over in een van onze factsheets:

U leest hier hoe we zorgen dat u veel meer dan uw inleg terugkrijgt. In euro’s, én in maatschappelijk rendement.