Zorgen zit in ons DNA

Omdat pensioen geen concurrerende factor mocht worden tussen werkgevers in de zorg, werd er één pensioenregeling voor het personeel van alle particuliere verplegingsinrichtingen opgericht. Zo ontstond op 19 juni 1969 PGGM (Pensioenfonds voor de Gezondheid, Geestelijke en Maatschappelijke belangen) opgericht.

Tot 1 januari 2008 opereerde PFZW onder de naam PGGM. Door een nieuwe wetgeving mogen pensioenfondsen vanaf dan geen aanvullende producten en diensten meer aanbieden. Daarom werd bij PGGM de uitvoering van de pensioenen afgesplitst van het pensioenfonds. De uitvoeringsorganisatie ging verder onder de naam PGGM en het pensioenfonds heet sindsdien PFZW. 

Pensioen voor de zorgsector en meer

Met 25.500 aangesloten werkgevers, meer dan 2,9 miljoen deelnemers en € 253,9 miljard belegd vermogen is PFZW nu het een-na-grootste pensioenfonds van Nederland. Sinds uw collega’s het voor elkaar kregen om een pensioenregeling speciaal voor de sector zorg en welzijn op te tuigen, zijn ziekenhuizen en verpleeghuizen verplicht het pensioen van hun werknemers onder te brengen bij PFZW. Steeds meer sectoren sloten zich aan, waaronder jeugdzorg, kinderopvang, sportbonden en onlangs nog tandtechniek en toneel en dans.