Werkervaring

5 - 10 jaar

Vakgebied

Pensioen en administratie

Jouw rol

In de nieuwe digitale wereld is het de klant die aan het roer staat. De klant verwacht een uitmuntende service. Als Manager klantbediening bij pensioenfonds Zorg en Welzijn wordt de beleidsontwikkeling op het gebied van klantbediening helemaal jouw ding. Aan jou de mooie taak om de brede PFZW strategie te vertalen naar specifiek beleid voor de bediening van onze deelnemers, werkgevers en sociale partners. Je neemt een leidende rol aan als het aankomt op de voorstellen die de uitvoeringsorganisatie op dit gebied doet en adviseert het bestuur hierover.

Wat ga je verder doen?

 • Je zorgt er voor dat de met de uitvoeringsorganisatie overeengekomen afspraken m.b.t. klantbedieningsactiviteiten worden nageleefd en uitgevoerd.
 • De resultaten volg je op de voet en je bent als gesprekspartner een bron van inspiratie, denkt mee en je motiveert anderen het beste uit zichzelf te halen.
 • Met jouw oog voor verbetering stimuleer je de uitvoeringsorganisatie om continu opzoek te gaan naar verbeteringen in onder andere de klantreizen, zowel in de kosten als in de tevredenheid.
 • Je zorgt voor een goede begeleiding van het proces richting het bestuur.
 • Je vertegenwoordigt en representeert PFZW vanuit jouw vakgebied bij externe overleggen

Over PFZW

PFZW is het pensioenfonds van, voor en door de sector zorg en welzijn. Samen met deelnemers, werkgevers en sociale partners werken wij aan een goed, betaalbaar en duurzaam pensioen voor

2,8 miljoen deelnemers in de sector. Het pensioenfonds is eigenaar van het pensioenvermogen. Het bestuur is verantwoordelijk voor de pensioenregeling en het fondsbeleid. Ook is het eindverantwoordelijk voor een deugdelijke uitvoering van de pensioenregeling. Wij hebben voor de uitvoering een contract gesloten met pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Deze draagt zorg voor de uitvoering van de collectieve pensioenregeling, het vermogensbeheer, de beleidsadvisering en de communicatie in de sector zorg en welzijn.

Het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn laat zich bij de beleidsvorming, het uitbesteden aan de uitvoeringsorganisatie en het terugkoppelen en bewaken van de afspraken en resultaten, ondersteunen door een bestuursbureau. Met het nieuwe pensioenakkoord, veranderende wet- en regelgeving en technologische ontwikkelingen biedt PFZW veel uitdaging in de regievoering op beleidsontwikkeling. Het bestuursbureau ziet toe op de activiteiten van de uitvoeringsorganisatie en bewaakt en realiseert alle bestuurlijke processen.

Jouw achtergrond

Jij hebt passie voor excellente klantbediening en klantbeleving. Je hebt gevoel voor waar onze deelnemers, werkgevers en sociale partners behoefte aan hebben. Je bent plezierig in de omgang,  hebt vermogen tot zelfreflectie en relativering, bent een verbinder én tegelijkertijd een stevige en resultaatgerichte persoonlijkheid. Samenwerken doe je van nature!

Verder breng je mee:

 • Je hebt een Academisch werk- en denkniveau. 
 • Een afgeronde opleiding bij voorkeur in de richting Marketing of Bedrijfskunde
 • Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring, ervaring bij een pensioenuitvoerder of pensioenuitvoeringsorganisatie is een pré
 • Je hebt kennis en ervaring met het ontwikkelen van proposities en functionele regievoering.
 • Je hebt ervaring met product en service ontwikkeling.
 • Je bent bekend met metingen op het gebied van o.a. tevredenheid, customer intelligence en customer effort score.
 • Je beweegt je gemakkelijk op de verschillende niveaus binnen en buiten de organisatie.
 • Je bent betrokken, beweegt flexibel mee wanneer het kan en standvastig wanneer nodig.
 • Kennis van de pensioensector vinden wij erg fijn, maar is geen eis.

Wat wij bieden

Een professionele en inspirerende werkomgeving met volop kansen om jouw vakmanschap uit te bouwen. Bij ons staan samenwerken, kennis delen en zelfstandigheid hoog in het vaandel. Ons arbeidsvoorwaardenpakket kent een marktconforme beloning, mogelijkheden om werk en privé op een voor jou passende manier te combineren en ruime opleidingsmogelijkheden. Jij mag rekenen op:

 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.
 • een 32- 36-urige werkweek met flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken, ook na de corona periode.
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71% betaald door werkgever, 29% door werknemer).
 • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%.
 • ruim 26 vakantiedagen.
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen.
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.

Meer weten?

Durf jij het aan de vernieuwing en verdere professionalisering van klantbediening en marketing met ons aan te gaan? Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en curriculum vitae via de sollicitatie-button. Via deze button kom je op de website van PGGM, PGGM ondersteunt PFZW in het wervingstraject. 

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact op met Pieter Jansen, Manager Outsourcing & Customer Engagement van PFZW, via 06-51852640 liefst eerst even een berichtje via WhatsApp.

PFZW en Corona

Door COVID19 werken we grotendeels vanuit huis. Kennismakingsgesprekken en interviews doen we met videocalls in Microsoft Teams. Een afrondend gesprek vindt plaats op kantoor. Een groot deel van jouw inwerktraject gebeurt op afstand, waarbij we er alles aan zullen doen om jou een warm welkom bij PFZW te geven.

Een (online) assessment kan onderdeel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Aan intermediairs

We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PFZW werven we nieuwe collega’s zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV's stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we jou.

 

Heb je vragen of wil je meer weten?

Pieter Jansen
Manager Outsourcing & Customer Engagement
06-51852640

Stuur eerst even een berichtje via WhatsApp.