PFZW in wereldwijde top 10 beleggingsbeleid en klimaatverandering

Van de 18e naar de 6e plaats

PFZW staat in de top 10 van een internationaal onderzoek naar beleggingsbeleid en klimaatverandering. Deze score bleek uit het onderzoek van het Asset Owner Disclosure Project (AODP) dat in Londen werd gepubliceerd.

 
PFZW steeg van de 18e naar de 6e plaats in dit jaarlijkse onderzoek. Ook ABP staat in de top 10 en wel op de vijfde plaats. PFZW en ABP zijn de enige Nederlandse pensioenfondsen met een AAA-score. Het Australische pensioenfonds LGS staat op nummer 1.
 
Het AODP onderzoekt al 5 jaar hoe beleggers inspelen op klimaatverandering. Naast pensioenfondsen gaat het daarbij ook om verzekeraars en stichtingen. In totaal 500 organisaties over de hele wereld werden door het AODP onderzocht.

Veel oog voor klimaatverandering

PFZW heeft veel oog voor klimaatverandering. Niet alleen vanwege de zorg voor de leefomgeving, maar ook omdat het een risico voor de beleggingsportefeuille is. Bij een hogere temperatuurstijging groeit de kans op extreme weersomstandigheden, zoals droogte en overstromingen, waardoor delen van de wereld niet meer bewoonbaar zijn en drinkwater- en voedseltekorten ontstaan. PFZW wil de klimaatrisico’s in de portefeuille waar mogelijk beperken. Het doel is dat in 2020 de CO2-uitstoot van onze beleggingen de helft minder is dan in 2015. De stijging in de ranking van het AODP onderzoek bewijst dat we op de goede weg zijn.
 
Lees meer:

​​​​​​ 

 

Bericht gepubliceerd: mei 2017