Duurzaam beleggingsbeleid

Sinds 2020 hebben we ons beleggingsbeleid nog duurzamer gemaakt. We zijn trots op de resultaten: de voetafdruk van onze aandelenbeleggingen is ruim gehalveerd en onze beleggingen met impact zijn bijna verviervoudigd naar 19,8 miljard euro. De komende vijf jaar gaan we verder met het verduurzamen van onze beleggingen.

Positieve impact vergroten

Ten eerste vergroten we onze positieve impact door meer te beleggen in oplossingen voor maatschappelijke problemen. Denk aan bedrijven die snel overstappen naar duurzame energie, bedrijven die zorgen dat er voldoende en schoner water is voor meer mensen of bedrijven die werken aan medische oplossingen tegen ziektes. Dit noemen we ook wel impactbeleggen.

Negatieve impact verkleinen

Naast het vergroten van onze positieve impact, willen we onze negatieve impact verkleinen. Dit doen we door de CO2-uitstoot in onze beleggingen te verkleinen.

Duurzaamheidseisen aanscherpen

Ten slotte zorgen we dat over al onze beleggingen de duurzaamheidseisen strenger worden. PFZW belegt niet in productgroepen die niet passen bij ons pensioenfonds. Zoals controversiële wapens, tabaksproducten, kolen en olie gewonnen uit teerzand.