Misschien is het daarom dat veel mensen zich zorgen maken of er straks, als ze met pensioen kunnen, nog wel genoeg geld voor hen in de pot zit. Het is één van de zorgen die mensen hebben over hun pensioen. En die zorgen zijn begrijpelijk, want we hebben het in Nederland zo ingewikkeld gemaakt dat maar weinigen begrijpen hoe pensioen precies werkt.

Wanneer we over een paar jaar over zijn naar het nieuwe pensioenstelsel, wordt pensioen eenvoudiger, transparanter en persoonlijker. Dat kan deze zorgen wegnemen. Want straks kan iedereen precies bekijken hoeveel premie hij of zij samen met de werkgever heeft ingelegd. Je kunt straks ook zien hoeveel we er bij PFZW voor je pensioen hebben bijverdiend door je premie te beleggen. En die premie en de opbrengsten uit de beleggingen bij elkaar opgeteld, vormen je totale pensioenpot. Ook die is, wanneer we over zijn naar het nieuwe pensioen, voor iedereen te zien. Dan wordt ook duidelijk dat je je ingelegde euro’s dubbel en dwars terugkrijgt.

Ik hoop dat deze duidelijkheid bijdraagt aan het vertrouwen in ons pensioenstelsel. Want je bent dus vandaag al rijker dan je waarschijnlijk denkt. Straks kun je dat simpelweg zelf checken.

Wil je nu al een goed inzicht in waar je op kunt rekenen als je met pensioen gaat? Kijk dan in MijnPFZW.

Joanne Kellermann
Voorzitter bestuur PFZW

Geef uw mening over deze publicatie

Ook in Kellermanns Kijk