Dus was het vandaag Prinsjesdag, net als elke derde dinsdag van september. De minister van Financiën diende de Rijksbegroting 2022 bij de Tweede Kamer in. En hoewel er vanwege de coronamaatregelen geen koninklijke rijtoer was én geen balkonscène, sprak de koning natuurlijk wel de troonrede uit. 

Een buitengewone prestatie
Daarin, anders dan voorgaande jaren, dit keer geen woord over pensioen. Nou zijn er natuurlijk ook dringendere zaken die om aandacht vragen. De koning noemde onder meer Afghanistan, klimaatverandering en de woningmarkt. Hij sprak ook waardering uit voor alle medewerkers in ziekenhuizen, verpleeghuizen en de thuiszorg. "Door deze mensen is de afgelopen anderhalf jaar een buitengewone prestatie geleverd", aldus de koning.

Alles op een rijtje
Net als vorig jaar zetten we bij PFZW op een rijtje wat de gevolgen van Prinsjesdag zijn voor de portemonnee van onze deelnemers. Wat zijn de belangrijkste financiële wijzigingen in het overheidsbeleid? En wat betekenen die voor werknemers en gepensioneerden? Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van veranderingen in regels rondom belastingen en huur- en zorgtoeslag. Iedereen die zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief krijgt de informatie deze week vanzelf toegemaild. Deze informatie vind je ook op onze Prinsjesdagpagina.

De vaart erin
Hoewel de koning dit jaar niet over pensioenen sprak, hoop ik wel dat ook het demissionaire kabinet de vaart erin houdt als het gaat om het voorbereiden van de wetgeving die nodig is voor het nieuwe pensioenstelsel. Ik hoop ook dat we snel een nieuw volwaardig kabinet hebben. Want er is veel te doen.

Joanne Kellermann
Voorzitter bestuur PFZW

Geef uw mening over deze publicatie

Ook in Kellermanns Kijk

Positieve impact

Om bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering, werken we bij PFZW hard aan het verlagen van de CO2-uitstoot van onze beleggingen. 

Water & vuur

De natuur beleeft een wilde zomer. De normaal vriendelijk kabbelende Geul in Valkenburg veranderde door ongekende regenval in een woest kolkende rivier.