Onze cookies helpen

Wij helpen u graag met uw pensioen. Met cookies kunnen wij dat nog beter doen door de website voor u persoonlijk in te richten. Daarmee vindt u sneller wat u zoekt. Wilt u dat?

Leg me meer uit

U bent niet met pensioen, u heeft een samenlevingsovereenkomst en u heeft geen kinderen jonger dan 21 jaar

Het is goed om te weten wat er voor uw nabestaanden geregeld is als u overlijdt. En wat er dan met uw pensioen gebeurt. Dit leggen we u hieronder uit.

Wat is er geregeld voor uw partner?

Uw partner heeft recht op partnerpensioen. Deze maandelijkse uitkering gaat in op de eerste dag van de maand na uw overlijden en wordt overgemaakt totdat uw partner zelf overlijdt. Uw partner ontvangt automatisch een aanvraagformulier wanneer hij of zij in aanmerking komt voor partnerpensioen. Of er partnerpensioen is en hoeveel, ziet u op MijnPFZW. Log in met uw DigiD via onderstaande knop.

Is uw partner aangemeld?

Uw partner ontvangt alleen partnerpensioen als u uw partner daarvoor bij PFZW heeft aangemeld. En uw partner komt alleen in aanmerking voor partnerpensioen als u bent gaan samenwonen op het moment dat u nog pensioen opbouwde bij PFZW.  Heeft u uw partner nog niet aangemeld, doe dat dan alsnog op uw MijnPFZW profiel. Log in met uw DigiD.

Was deze informatie nuttig voor u?