Onze cookies helpen

Wij helpen u graag met uw pensioen. Met cookies kunnen wij dat nog beter doen door de website voor u persoonlijk in te richten. Daarmee vindt u sneller wat u zoekt. Wilt u dat?

Leg me meer uit

U bent niet met pensioen, u bent getrouwd of u heeft een geregistreerd partnerschap en u heeft één of meer kinderen jonger dan 21 jaar

Het is goed om te weten wat er voor uw nabestaanden is geregeld als u overlijdt. En wat er dan met uw pensioen gebeurt. Dit leggen we u hieronder uit.

Wat is er geregeld voor uw partner?

Uw partner heeft recht op partnerpensioen. Deze maandelijkse uitkering gaat in op de eerste dag van de maand na uw overlijden en wordt overgemaakt totdat uw partner zelf overlijdt. Uw partner ontvangt automatisch een aanvraagformulier wanneer hij of zij in aanmerking komt voor partnerpensioen. Of er partnerpensioen is en hoeveel, ziet u op MijnPFZW. Log in met uw DigiD via onderstaande knop.

Wat is er geregeld voor uw kinderen?

Alleen kinderen jonger dan 21 jaar ontvangen wezenpensioen. Deze maandelijkse uitkering gaat in op de eerste dag van de maand na uw overlijden. Hoeveel wezenpensioen uw kinderen krijgen, ziet u op MijnPFZW. Log daarvoor met uw DigiD in via onderstaande knop. U hoeft niet aan ons door te geven dat u kinderen heeft. Wij krijgen dit door van de gemeente.

Was deze informatie nuttig voor u?