Betaling ouderdomspensioen

PFZW maakt in de maand waarin u de AOW-leeftijd bereikt voor de eerste keer ouderdomspensioen aan u over.

De datum waarop wij uw pensioen en vakantiegeld uitbetalen leest u hier. Ook vindt u meer informatie over het wijzigen van uw rekeningnummer, een betalingsbericht en uw jaaropgave.

Betaling van uw pensioen

Wat is vakantiegeld en wanneer krijg ik het?

In mei ontvangt u naast uw pensioen ook vakantiegeld. Op uiterlijk 21 mei 2020 heeft u beide bedragen op uw rekening staan.

Hoe wordt het overgemaakt?
Uw pensioen en vakantiegeld worden op dezelfde dag, maar i​n 2 aparte betalingen naar u overgemaakt. Het kan dus zijn dat u uw pensioen iets eerder op de dag ontvangt dan uw vakantiegeld, of andersom.

U ontvangt alleen een betalingsbericht van uw pensioen, niet van uw vakantiegeld.

Hoeveel is het?
Het vakantiegeld is 8% van uw pensioen van het afgelopen jaar. Hierbij gaan we uit van de periode van mei 2019 tot en met april 2020.​​​​​​​​​​​

Hoe wijzig ik mijn betaalgegevens?

In MijnPFZW kunt u heel eenvoudig onder andere uw rekeningnummer of uw loonheffingskorting wijzigen. U kunt dit nu direct regelen.

Wijzig uw betaalgegevens 

Wat is een betalingsbericht en wanneer krijg ik het?

Een betalingsbericht is een overzicht met daarop de hoogte van uw brutopensioen, de bedragen die worden ingehouden op uw pensioen (loonheffing en bijdrage zorgverzekeringswet) en uw nettopensioen. De betalingsberichten zijn belangrijk, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) kan erom vragen. 
 
Het eerste betalingsbericht ontvangt u bij de allereerste betaling van uw pensioen. Daarna ontvangt u het betalingsbericht jaarlijks in januari en als er iets wijzigt in uw pensioen. Blijft het nettobedrag elke maand hetzelfde? Dan ontvangt u geen nieuw betalingsbericht.

U kunt uw betalingsberichten downloaden van MijnPFZW. Log in met uw DigiD.