Uniform Pensioenoverzicht

Hoeveel pensioen heeft u opgebouwd?

Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) staat online voor u klaar. In uw UPO kunt u al uw belangrijkste pensioencijfers vinden.

In uw Uniform Pensioenoverzicht op MijnPFZW ziet u hoeveel pensioen u heeft opgebouwd tot 31 december 2018 en hoeveel het kan worden. U ziet in het overzicht:

  • uw salaris en werkgever,
  • welk pensioen u kunt verwachten,
  • wat uw eventuele partner of kinderen krijgen mocht u overlijden,
  • wat u krijgt als u arbeidsongeschikt wordt.

U kunt uw UPO altijd online bekijken, downloaden op uw computer of printen. Via onderstaande knop komt u bij uw persoonlijke documenten. Uw Uniform Pensioenoverzicht staat hierin. U logt in met uw DigiD.

Bekijk uw UPO

 

Wilt u voortaan een e-mail ontvangen zodra uw UPO online klaarstaat? 
Vul dan uw e-mailadres in, in uw profiel.

  

Wilt u meer uitleg over uw UPO?

Bekijk dit voorbeeld van een pensioenoverzicht. Daarin vindt u bij de belangrijkste onderdelen een uitleg achter de groene vraagtekens. Ook vindt u deze toelichting bij uw pensioenoverzicht.

Wanneer heb ik mijn UPO nodig?

U kunt uw UPO gebruiken als u bijvoorbeeld een gesprek heeft met een financieel adviseur. Daarnaast heeft u uw UPO nodig bij de aanvraag van een hypotheek.

Waarom staat mijn partner niet vermeld?

Het pensioenoverzicht is gebaseerd op uw situatie op 31 december 2018. Bent u na die datum getrouwd of een geregistreerd partnerschap aangegaan? Of heeft u na die datum uw partner met wie u samenwoont aangemeld? Dan staat uw partner nog niet vermeld op uw pensioenoverzicht. Uiteraard staat uw partner wel vermeld in MijnPFZW (zie pfzw.nl/mijnpfzw onder Profiel).
Let op! Heeft u geen notariële samenlevingsovereenkomst, uw partner niet aangemeld of nadat uw AOW is ingegaan een relatie gekregen? Dan heeft uw partner geen recht op partnerpensioen.

Waarom wijken de bedragen op het UPO af van de bedragen in MijnPFZW?


Het UPO toont de bedragen per 31 december van het afgelopen jaar, op de AOW-leeftijd die op dat moment van toepassing was. MijnPFZW is actueler en toont het pensioen dat u heeft opgebouwd op het moment dat u inlogt.
Heeft u Flexpensioen opgebouwd? Dan ziet u dit ook op het UPO terug. Het Flexpensioen zetten wij op 60 jaar om naar ouderdomspensioen. In MijnPFZW gaan wij alvast uit van de fictieve situatie dat wij het Flexpensioen inderdaad mogen omzetten.
Ook rekenen wij op uw UPO nog met de pensioenrekenleeftijd van 67 jaar. MijnPFZW  rekent met de pensioenrekenleeftijd van 68 jaar.

Kan ik eerder stoppen met werken?

Of u eerder kunt stoppen met werken, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de hoogte van uw pensioen. In MijnPFZW kunt u zelf de mogelijkheden voor uw pensioen verkennen.

 Bekijk meer vragen over het Uniform Pensioenoverzicht