Eerder stoppen met werken

Ik wil voor mijn AOW-leeftijd met pensioen. Kan dat?

​Ja dat kan. Als u niets doet, gaat uw pensioen bij PFZW op dezelfde dag in als uw AOW. Wilt u eerder (deels) stoppen met werken? Dan heeft u afhankelijk van uw leeftijd verschillende mogelijkheden.

 

  • U bent vóór 1965 geboren: vanaf 55 jaar kunt u een deel van uw pensioen laten ingaan. Voor het deel waarvoor u het pensioen laat ingaan, moet u stoppen met werken.
  • U bent in of na 1965 geboren: vanaf 5 jaar voordat uw AOW ingaat, kunt u pensioen opnemen.

Als u eerder pensioen opneemt, krijgt u vanaf uw AOW-leeftijd een lager pensioen dan wanneer u op uw AOW-leeftijd of later met pensioen gaat.

Aan de slag met uw persoonlijke gegevens

Als u inlogt met uw DigiD op MijnPFZW, kunt u vrijblijvend aan de slag met uw pensioenplan. Hierin ziet u aan de hand van uw persoonlijke gegevens wat er voor u mogelijk is. Zo kunt u berekenen wat u netto per maand overhoudt, als u eerder stopt met werken of minder gaat werken.

  

Aan de slag met mijn pensioen

 

U bent arbeidsongeschikt

Bent u volledig arbeidsongeschikt? Dan is het helaas niet mogelijk een deel van uw ouderdomspensioen al voor uw AOW op te nemen. Als u gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent, dan zijn de mogelijkheden om uw pensioen eerder op te nemen beperkt. Als u aan de slag gaat met uw pensioen via bovenstaande knop, houden wij rekening met uw bij ons bekende arbeidsongeschiktheidsgegevens.