Uw pensioenroute

Weet u al wanneer u met pensioen wilt?

Inzicht in de route naar uw pensioen

Maak stap voor stap uw plan Start met Mijn pensioenplan Inzicht in uw inkomen straks Start met Mijn pensioenplan Eerder stoppen? Weet wat u krijgt Start met Mijn pensioenplan Vrijblijvend uw pensioen plannen Start met Mijn pensioenplan

Hoe ziet de route naar uw pensioen eruit?

In dit voorbeeld hieronder ziet u wat u de komende jaren te wachten staat. Uw persoonlijke tijdlijn staat op MijnPFZW. Hierin worden na het plannen uw keuzes verwerkt. Log eens in met uw DigiD en ga aan de slag met uw pensioen. Zo krijgt u inzicht in uw inkomen straks, zonder ergens aan vast te zitten.
Pensioen plannen

Eerder stoppen met werken of minder werken? Daar kunt u uw pensioen van PFZW voor gebruiken. Maak een plan en krijg inzicht in uw mogelijkheden en inkomen straks.

Start met Mijn pensioenplan

Pensioen aanvragen

Stel u wilt met 66 jaar pensioen van PFZW ontvangen. Dan vraagt u dit op zijn vroegst een halfjaar van te voren aan en het liefst 2 maanden voor u uw pensioen wilt laten ingaan. Dit doet u online na het maken van uw pensioenplan. Wij nemen u stap voor stap mee met uw aanvraag.

Pensioen van PFZW ontvangen

In dit voorbeeld gaan we uit van 66 jaar. Maar of dat ook voor u gunstig is, hangt helemaal af van uw situatie. Om daar een goed beeld van te krijgen, rekent u met uw persoonlijke gegevens in Mijn pensioenplan. Daarvoor logt u eerst in met uw DigiD.

AOW van de overheid ontvangen

Vanaf dit moment ontvangt de deelnemer uit dit voorbeeld pensioen van PFZW en AOW van de overheid. Uw AOW-leeftijd wordt door de overheid bepaald en kunt u niet aanpassen. In Mijn pensioenplan kunt met en zonder AOW rekenen. Zo krijgt u een goed beeld van uw inkomen straks.