Hiervoor hebben we zeven Duurzame Ontwikkelingsdoelen gekozen uit de zeventien doelen van de Verenigde Naties (SDG's). Deze doelen zijn in 2015 gestart nadat wereldwijd organisaties en burgers konden stemmen op thema's die zij belangrijk vonden. Het idee achter de SDG’s is dat niemand achterblijft en dat iedereen in staat moet zijn te bouwen aan een betere toekomst.  

De SDG’s bieden overheden maar ook organisaties zoals PFZW een kompas om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving in 2030. PGGM, de uitvoeringsorganisatie die zorg draagt voor ons vermogensbeheer, heeft samen met andere vermogensbeheerders het Sustainable Development Initiative Asset Owner Platform (SDI AOP) opgericht dat bedrijven classificeert op basis van het percentage omzet gehaald uit activiteiten die gekoppeld kunnen worden aan één of meerdere SDG’s. Met dit platform beleggen we niet alleen gerichter in de SDG’s, maar dragen we ook bij aan het verder standaardiseren van duurzaamheidsrapportages.

Zeven Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Bij de keuze voor zeven SDG’s om op te focussen, is de wens van onze deelnemers nadrukkelijk meegewogen. Zij hadden een voorkeur voor de thema’s Klimaat en Mens & Gezondheid. De doelen waar PFZW zich op richt zijn: 

Om deze doelen te bereiken, beleggen we onder andere in: 

  • bedrijven die snel overstappen naar duurzame energie
  • bedrijven die zorgen voor voldoende en schoner water voor meer mensen
  • bedrijven die werken aan medische oplossingen tegen ziektes

2030: 30% draagt bij aan SDG's

We willen dat in 2030 minstens 30% van onze beleggingen bijdraagt aan een SDG. Dit betekent dat we beleggen in bedrijven die bijdragen aan SDG’s en dus aan een leefbare wereld. Dit maken we meetbaar door bijvoorbeeld de vermeden CO₂-uitstoot van onze beleggingen te berekenen.

In 2025 willen we dat ten minste 20% van al onze beleggingen bijdraagt aan SDG’s.

PFZW belegt wereldwijd in bedrijven die bijdragen aan een leefbare wereld. Klik op de groene pijltjes om meer te lezen over het type bedrijven waarin we beleggen.