We zijn er voor een goed pensioen

Wij vinden dat mensen die altijd voor een ander klaar staan en de wereld beter maken, een fijne oude dag verdienen. Daarom zorgen we voor een goed pensioen voor iedereen die werkt in zorg en welzijn. Samen delen we de lusten en de lasten. Dat betekent dat we kosten, risico's en invloed delen.

Samen pensioen opbouwen heeft voordelen

 1. Samen sterk
  Voor een collectieve pensioenregeling zoals die van PFZW geldt: samen staat we sterker. Iedereen doet mee in de pensioenregeling. Of u nou jong, oud, gezond of arbeidsongeschikt bent. Onze regeling is solidair. Dit betekent dat we samen de lusten én de lasten dragen.
 2. Lage kosten
  Het is goedkoper samen pensioen te regelen en te beleggen. Doordat we een groot pensioenfonds zijn, kunnen we de kosten laag houden. Omdat de pensioenregeling voor iedereen gelijk is, zijn de kosten ook lager. Ook is winst maken geen doel voor fondsen zoals PFZW. We hoeven dus geen aandeelhouders tevreden te houden.
 3. Risico's delen
  Gaat het slecht met de economie? Dan kunnen we gezamenlijk een tekort tijdelijk opvangen. En weer goedmaken in betere tijden. We delen ook persoonlijke risico’s. Bijvoorbeeld het risico op overlijden en arbeidsongeschiktheid. Maar ook de kosten van een langer leven dan verwacht
 4. Samen beslissen
  Vertegenwoordigers van zowel gepensioneerden, werkgevers- en werknemersorganisaties bepalen in het pensioenfondsbestuur samen hoe het pensioen eruit moet zien. Daarnaast praat de pensioenraad, bestaande uit werknemers, werkgevers én gepensioneerden, mee over belangrijke besluiten van het pensioenfondsbestuur. Zo worden we allemaal vertegenwoordigd en gehoord. 

Goed om te weten over uw pensioen

U krijgt later, als u stopt met werken, een pensioeninkomen. En dat levert meer pensioen op dan veel mensen denken. U krijgt meer pensioen dan u aan premie inlegt.

Maar wist u ook dat u meer krijgt dan alleen een pensioeninkomen? Kijk op onze pagina 'Goed om te weten over uw pensioen' welke voordelen er zijn als u pensioen opbouwt bij PFZW. U vindt de link onder de afbeelding.

Nieuwe regels voor pensioen

Nederland krijgt nieuwe regels voor pensioen. De regels die er nu gelden zijn gemaakt in een tijd waarin het heel gewoon was dat mensen dertig of veertig jaar bij dezelfde werkgever werkten. Ook worden we allemaal steeds ouder en genieten we langer van pensioen. De huidige regels beginnen dus steeds meer te knellen. Bijvoorbeeld als we door de regels de pensioenen niet mogen verhogen, ook al gaat het goed met de economie.

Met de nieuwe regels voor pensioen komt daar verandering in. Maar de goede dingen uit ons huidige stelsel blijven behouden. Zo blijven we nog steeds samen met elkaar pensioen opbouwen, met alle voordelen daarvan. Zodat u gerustgesteld kunt zijn dat u, als u stopt met werken, nog steeds elke maand pensioen krijgt, ook al wordt u 120.