Wat betekent het voor de premie die ik moet betalen?

We proberen de premies stabiel te houden in het nieuwe stelsel. De premieafdrachten zijn stabieler en daardoor zijn voor u de kosten van de premieafdracht beter te voorspellen. Verder zijn er voor u als werkgever waarschijnlijk geen grote veranderingen. U en uw medewerkers blijven maandelijks premie betalen waarmee uw medewerkers pensioen opbouwen.

Wanneer krijgt mijn organisatie te maken met het nieuwe pensioenstelsel?

PFZW streeft naar een nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2026. Zodra de Eerste Kamer groen licht geeft op de Wet toekomst pensioenen, gaan we de nieuwe regels doorvoeren in de pensioenregels. De nieuwe wettelijke regels gaan naar verwachting op 1 juli 2023 in. Uiterlijk 1 januari 2027 moet iedereen over zijn naar de nieuwe pensioenregeling. 

Hoe gaat PFZW mij helpen?

We helpen u op weg met materialen om binnen uw organisatie te verspreiden. U kunt daarbij denken aan toolkits met nieuwsberichten, voorbeeldberekeningen en veelgestelde vragen en antwoorden. Ook gaat PFZW uw medewerkers actief begeleiden en meenemen op weg naar de nieuwe pensioenregeling.

We weten nog niet tot in detail hoe de nieuwe pensioenregeling eruit gaat zien. De komende tijd wordt alles stap voor stap duidelijker. We blijven u op de hoogte houden, via de maandelijkse e-mail nieuwsbrief, de website, via uw accountmanager en de werkgeversdesk. 

Wat kan ik nu al aan mijn medewerkers vertellen?

Voor uitgebreide informatie kunt u uw medewerkers op dit moment nog het beste doorverwijzen naar de pagina 'Wat verandert er voor u en uw pensioen?.

In onze toolkit Nieuw pensioenstelsel vindt u verschillende handige materialen om binnen uw organisatie te verspreiden. In de aanloop naar de nieuwe pensioenregels wordt de toolkit steeds aangevuld en geactualiseerd.

Terugkijken: webinar speciaal voor werkgevers

Wij organiseerden speciaal voor u een webinar over de nieuwe regels voor pensioen. Op 14 februari 2022 gingen we in gesprek met Joanne Kellermann (voorzitter PFZW) en Dick Boeijen (pensioenexpert). Bekijk de opname van het webinar hieronder. 

Veelgestelde vragen en antwoorden

Een panel van onze pensioenexperts beantwoordde in een live chat vragen van werkgevers over het nieuwe pensioenstelsel. Bekijk in de veelgestelde vragen of uw vraag ertussen zit.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief blijft u per e-mail op de hoogte van het laatste nieuws over het pensioenstelsel. Ook leest u alles over belangrijke (pensioen)ontwikkelingen, wet- en regelgeving en de financiële situatie van PFZW.