Financieel fitte ideeën voor medewerkers zorg en welzijn

03-10-2023 | PFZW is in samenwerking met PGGM&CO het platform Fitte Top 100 gestart. Het doel hiervan is om medewerkers in de sector zorg en welzijn te inspireren om financieel fit te blijven. Met één website biedt dit platform een podium voor 100 inspirerende tips, ingestuurd door werknemers uit de sector zelf. Zo krijgen zorg- en welzijnsmedewerkers inspiratie en handelingsperspectief om financieel fit te blijven. 

Goed voor jezelf zorgen

De stijgende kosten maken het leven steeds duurder. Steeds meer mensen maken zich zorgen om hun financiële situatie. Bij medewerkers in zorg en welzijn is dat maar liefst bij 8 op de 10, zo blijkt uit onderzoek van PGGM&CO.

Dit heeft een negatieve invloed op zowel de thuissituatie als op het werk en kan gepaard gaan met mentale en fysieke klachten. De Fitte Top 100 biedt inspiratie om geld te besparen en overzicht over geldzaken te houden en draagt bij aan de vitaliteit van de sector. 

Een mooie prijs voor het beste idee

De Fitte Top 100 kent een publieks- en een vakjuryprijswinnaar. De publiekswinnaar wordt door de medewerkers zelf gekozen. Want iedereen die in de sector werkt, kan initiatieven op het platform delen én stemmen op het meest fitte idee.

De vakjuryprijswinnaar wordt gekozen door ondernemer en budgetcoach Annemarie van Gaal, hoofd Wijzer in geldzaken Christiaan Meijer en adviseur bedrijven bij Geldfit: Iris Top. De winnaars krijgen een workshop van Annemarie van Gaal en een teamuitje aangeboden.

Ideeën om financieel fit te blijven kunnen tot en met 29 oktober worden ingestuurd. Stemmen kan vervolgens tot en met 19 november. Uiterlijk 1 december worden de winnaars bekend gemaakt via fittetop100.nl.