PFZW gaat beleggen in snellaadstations Electra

16-01-2024 | PFZW heeft een overeenkomst getekend om de grootste aandeelhouder te worden in het Franse bedrijf Electra, beheerder van (ultra)snelle laadplekken voor elektrisch aangedreven voertuigen. Wij zetten hiermee in op de transitie naar geëlektrificeerd en duurzaam transport. Daarmee dragen wij bij aan onze duurzaamheidsdoelen. 

Electra is een van de snelst groeiende aanbieders van snellaadstations in Europa met ruim 170 laadstations in acht Europese landen. De snellaadstations zijn vooral te vinden op locaties waar snelladen kan worden gecombineerd met bijvoorbeeld een bezoek aan supermarkten, restaurants en hotels. Door een uitgebreid en aangesloten netwerk aan te bieden wordt de overstap naar elektrisch rijden eenvoudiger.

Deze belegging heeft tot doel de verdere groei van Electra te ondersteunen die over enkele jaren moet leiden tot meer dan duizend snellaadlocaties in Europa. De snellaadlocaties dragen tot en met 2030 actief bij aan het voorkomen van 4,4 miljoen ton aan CO₂-uitstoot.

Voor het pensioen van u als deelnemer betekent dit een uitstekend en voorspelbaar rendement voor tientallen jaren. Bovendien draagt deze belegging bij aan een meer leefbare wereld.