Dag van de Bouw: een unieke kans om een aantal beleggingen van PFZW te bezoeken

07-06-2024 | Op zaterdag 8 juni 2024 is het de zeventiende Dag van de Bouw waarop bouw- en infrabedrijven hun bouwplaatsen openstellen. Een mooie kans om een aantal projecten te bezoeken waarin PFZW belegt, zoals de renovatie van de Afsluitdijk en de verbreding van de A9 bij Amstelveen. 

Stabiele inkomsten voor lange termijn

Van groene energie uit GFT-afval tot investeringen in zorgwoningen. Door het hele land belegt PFZW in bedrijven en projecten waarmee we niet alleen bijdragen aan een duurzamere wereld maar ook het pensioen van onze deelnemers. Projecten waarin we voor de lange termijn, tegen een goed rendement en laag risico kunnen beleggen. Tegelijkertijd willen we investeren in infrastructuur waar de samenleving baat bij heeft.

Renovatie Afsluitdijk

Deze historische dijk verbindt Noord-Holland met Friesland en is van groot belang voor de bescherming van Nederland tegen hoog water. Momenteel wordt de 32 kilometer lange dam door middel van verschillende innovatieve oplossingen – waaronder het grootste gemaal van Europa – volledig energieneutraal gemaakt. Bezoek op 8 juni de bouwplaats van één van de grootste gemalen van Europa; het nieuwe gemaal in Den Oever. Krijg uitleg over het project en bezoek de infomarkt met diverse kraampjes.

Kom kijken bij de Renovatie van de Afsluitdijk! 

Betere bereikbaarheid van de A9 en grotere leefbaarheid

‘De aanpak van de A9 is een ander project waarin wij investeren. De extra rijstroken verbeteren de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Daarnaast wordt de leefbaarheid vergroot door de verdieping en overkappingen: bij Amstelveen wordt de A9 over een lengte van 1,3 kilometer verdiept aangelegd, met drie overkappingen. Op andere plaatsen langs de weg bouwt Rijkswaterstaat in totaal 12 kilometer aan geluidsschermen.’

Kom kijken bij de A9 overkapping Amstelveen!

Of bezoek een locatie bij jou in de buurt

Ontdek wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations. En kijk hier welke locaties je bij jou in de buurt kunt bezoeken tijdens de Dag van de Bouw