PFZW en NZR werken samen voor een vitale sector

31-05-2024 | PFZW werkt samen met de Nationale Zorgreserve (NZR). Een landelijk netwerk van zorgreservisten die klaar staan om te helpen bij een crisis met een grote invloed op de zorgcapaciteit.  Zoals een pandemie, klimaatramp of conflict. Voormalige zorgprofessionals springen in zo’n crisistijd in bij zorgorganisaties met een tijdelijke hulpvraag en capaciteitsprobleem.

Samen met PFZW worden zorgprofessionals gevraagd zich aan te melden.  Zodat Nederland beter is voorbereid op onverwachte noodsituaties.  

De NZR is ontstaan tijdens de coronapandemie en ondersteunt de zorgsector tijdens noodsituaties zodat de voortgang van de zorg beter wordt beschermd. De NZR werkt samen met welzijnsinstellingen, werkgevers- en brancheorganisaties voor het duurzaam inrichten van deze crisisfaciliteit voor Nederland. 

De vitaliteit van de zorg, óók bij een crisis

John Landman, directeur PFZW: ‘PFZW maakt zich hard voor een vitale sector zorg en welzijn. De samenwerking met NZR draagt hieraan bij. Zorgorganisaties hebben voordeel bij voldoende medewerkers die tijdelijk kunnen helpen in geval van een crisis. Daar zorgt NZR voor. Uit onderzoek blijkt dat zorgmedewerkers die hun vakmanschap en ervaring gedurende hun loopbaan of tijdens hun pensioen ook ergens anders in de zorg inzetten, zich fysiek en mentaal fitter te voelen dan degenen die dit niet doen. Zo dragen we samen bij aan de vitaliteit van de zorg.’

Charlotte de Schepper, bestuurder van de NZR en John Landman, directeur van PFZW
schudden elkaar de hand.