Lancering website OnsNieuwePensioen

02-09-2022 | Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de website onsnieuwepensioen.nl gelanceerd. Op dit platform staat alles over het nieuwe pensioenstelsel. Er wordt eenvoudig uitgelegd wat pensioen is, waarom het pensioenstelsel wijzigt, wat hetzelfde blijft en wat er verandert.

Alles over het nieuwe pensioenstelsel

Alle onderwerpen die te maken hebben met het nieuwe pensioenstelsel komen aan bod. Met een korte algemene uitleg, een animatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Ook is er een praktisch overzicht van wat men nu al zelf kan doen aan het inkomen voor later.

Wet toekomst pensioenen

De Wet toekomst pensioenen (Wtp) is een uitwerking van een breed pakket van afspraken tussen het kabinet en sociale partners uit 2019. De Wtp is nog in behandeling en kan dus nog wijzigen. Als de Tweede en Eerste Kamer akkoord gaan, gaan de nieuwe regels voor pensioen naar verwachting per 1 januari 2023 in. Via het platform blijft iedereen goed geïnformeerd.

Ontwikkeld in samenwerking

De website is ontwikkeld door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met vakbonden, werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en de stichting Lezen en Schrijven.