Olie- en gasbedrijf BP moet opschieten met verminderen CO2-uitstoot

18-04-2023 | Net als voorgaande jaren heeft de activistische aandeelhouder Follow This een aandeelhoudersresolutie ingediend bij olie- en gasbedrijf BP.  Een aandeelhoudersresolutie is een agendapunt dat een aandeelhouder besproken wil zien tijdens de aandeelhoudersvergadering .  Over deze resolutie wordt gestemd tijdens de aandeelhoudersvergadering van BP op 27 april.    

PFZW stemt vóór dit aandeelhoudersvoorstel

In de resolutie staat dat olie- en gasproducent BP haar CO2-doelstellingen in lijn moet brengen met het Klimaatakkoord van Parijs. Het gaat om doelen voor 2030 voor het verminderen van CO2 die vrijkomt bij het gebruik van BP-producten door consumenten en producenten (‘Scope 3-uitstoot' genoemd). PFZW stemt vóór dit aandeelhoudersvoorstel. 

Als BP eind 2023 nog geen overtuigende en controleerbare strategie heeft om te voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs, dan verkopen wij begin 2024 onze belangen. 

We gebruiken ons stemrecht

Voor iedereen die bij ons pensioen opbouwt, maken wij ons als pensioenfonds hard voor een goed pensioen in een leefbare wereld. We gebruiken daarom onze invloed als pensioenbelegger door bedrijven te wijzen op hun rol en verantwoordelijkheid voor het milieu en de maatschappij.