U blijft gewoon pensioen opbouwen

02-04-2020 | De overheid helpt organisaties die door de coronacrisis in zwaar weer zitten met verschillende maatregelen. We kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt of dit invloed heeft op uw pensioen. Meestal is dit gelukkig niet zo. Hieronder vertellen we u hoe het zit.

Afspraken tussen de overheid en uw werkgever

De meeste maatregelen zijn afspraken tussen uw werkgever en de overheid of het UWV. Dat maakt voor PFZW en het opbouwen van uw pensioen niet uit.

Uw werkgever krijgt financiële steun om onder andere de salarissen te blijven betalen. Uw werkgever betaalt uw salaris meestal op de normale manier aan u uit. En u blijft hierdoor ook op de normale manier pensioen opbouwen.

De NOW-maatregel

De maatregel die u misschien in het nieuws heeft gehoord is de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). Dit is een maatregel van de overheid, om werkgevers te steunen die door de coronacrisis minder omzet maken. Met de NOW krijgen de organisaties geld van de overheid om het omzetverlies grotendeels op te vangen. Hierdoor kunnen onder andere de salarissen worden betaald. Maakt uw werkgever gebruik van de NOW? Dan blijft uw pensioenopbouw zoals normaal doorlopen.

Andere maatregelen, of geen maatregel

Maakt uw werkgever gebruik van een andere maatregel, bijvoorbeeld van Zorgverzekeraars Nederland, of geen maatregel? Ook dan blijft u in de meeste gevallen gewoon pensioen opbouwen.

Hoeveel pensioen heb ik opgebouwd?

In MijnPFZW staan uw persoonlijke gegevens. Hier ziet u hoeveel pensioen u nu bij PFZW heeft opgebouwd en hoeveel het kan worden. Log in met uw Digi-D.