PFZW op het groene lijstje van Milieudefensie

22-05-2023 | Milieudefensie vroeg in januari 2022 aan 29 grote Nederlandse bedrijven naar hun klimaatplannen. Ook PFZW en ABP hoorden bij deze 29 organisaties. Doel was om antwoord te krijgen op de vraag "Gaan jullie je CO2-uitstoot verminderen met minimaal 45% in 2030, absoluut en in de hele keten?" Want alleen zo kunnen bedrijven voldoen aan het klimaatakkoord van Parijs. En de opwarming van de aarde tot 1,5 graad te beperken.

Te weinig inspanningen voor het klimaat
Op basis van de ingeleverde klimaatplannen bleek dat bijna geen van deze – meestal beursgenoteerde - bedrijven voldoende deed om het klimaat te redden. Daarvoor keken ze bijvoorbeeld of deze organisaties weten wat hun eigen CO2-uitstoot is, en of bedrijven doelen stellen om die eigen uitstoot voldoende te verminderen. 

Aanscherping klimaatplan
Ook het Klimaatplan van PFZW was volgens Milieudefensie onvoldoende ambitieus. De afgelopen maanden heeft PFZW het Klimaatplan aangescherpt. En hierover op 15 mei een bericht geplaatst op de PFZW-website We gaan in gesprek over ons klimaatbeleid | PFZW.

Positieve feedback Milieudefensie
Milieudefensie heeft daarop gereageerd met dit positieve bericht op LinkedIn: Milieudefensie op LinkedIn: Goed nieuws: PFZW zegt JA tegen het klimaat! Ook staat PFZW inmiddels op het ‘groene’ lijstje van Milieudefensie. Een mooie opsteker dus voor het duurzame beleggingsbeleid van PFZW! Door ja te zeggen laten we als PFZW zien dat het wel kan!