Onderzoekscoalitie ontdekt rode draad in corona-onderzoeken

17-09-2020 | De leden van de onderzoekscoalitie bestaande uit PFZW, PGGM, PGGM&CO, Vernet, FWG Progressional People, stichting IZZ en de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS), deden allen onderzoek naar gezond werken in de zorg tijdens de Covid-19-uitbraak. De coalitie zocht naar de rode draad in de onderzoeken. Wat blijkt? Er zijn zeven versnellers voor gezonder werken in de zorg. En daar moet de zorg nu mee aan de slag.

De zeven versnellers voor gezonder werken in de zorg

De COVID-19 uitbraak heeft verschillende vraagstukken in de zorg uitvergroot en vloeibaar gemaakt. Zoals het organisatieklimaat, de mentale fitheid van zorgpersoneel, personeelstekorten, de werkdruk, regelruimte en waardering, samenwerking en digitalisering. Allemaal zaken waarop versnellingen plaatsvinden en waarover nu keuzes moeten worden gemaakt voor de toekomst. Want hoe houd je de ingezette versnelling vast en waar is nog meer versnelling nodig? Deze zeven versnellers helpen gezond en veilig werken in de zorg structureel te verbeteren. Pas ze vooral toe, nu zaken nog vloeibaar zijn.

Download de factsheet en whitepaper met daarin de conclusies van de onderzoekscoalitie van PFZW, PGGM, PGGM&CO, VERNET, FWG, IZZ en de RvS. 

Covid-19: vergrootglas en versneller voor gezond werken in de zorg

Bekijk de factsheet met de samenvatting en de uitgebreide whitepaper.

Download whitepaper Download factsheet